Tusenvis av palestinere strømmer inn i Egypt

Bombeeksplosjoner lagde hull i muren mellom Gazastripen og Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av palestinere har strømmet inn i Egypt etter at det ble sprengt flere hull i jerngjerdet på grensen mellom Egypt og Gazastripen natt til onsdag, ifølge øyenvitner.

Jernkonstruksjonen skal ha blitt rammet av minst 15 eksplosjoner. Egypt har sendt mange soldater til stedet for å forhindre at noen tar seg over grensen ulovlig, men ifølge øyenvitner grep ikke soldatene inn da palestinerne begynte å strømme over grensen.

- Selv om de har passert grensen ulovlig, er det ennå ikke avgjort hvordan de skal håndteres, sier en egyptisk sikkerhetskilde til AFP. Poser med mat Mange av dem hadde poser med mat, sigaretter og plastflasker med drivstoff idet de vendte tilbake til Gazastripen. Etter at Israel innførte en blokade av det Hamas-styrte området torsdag, er det blitt svært vanskelig å få tak i nødvendige varer, og blokaden har fått både hjelpearbeidere og land som USA og Egypt til å advare mot en humanitær katastrofe.

Flere hundre palestinske demonstranter stormet Rafah-grenseovergangen mellom Gaza og Egypt tirsdag og barket sammen med egyptiske soldater. Egyptiske sikkerhetsstyrker brukte vannkanoner for å jage bort de palestinske demonstrantene, mange av dem kvinner, som forsøkte å tvinge seg over til egyptisk side av grensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer