Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis av «penisfisker» skylt på land

Turgåere i California fikk seg et aldri så lite sjokk etter at en storm hadde herjet i området.

FOR EN FISK: Den falliske skapningen viste seg i hopetall etter stormer rundt San Francisco. Foto: Kate Montana / iNaturalist Creative Commons
FOR EN FISK: Den falliske skapningen viste seg i hopetall etter stormer rundt San Francisco. Foto: Kate Montana / iNaturalist Creative Commons Vis mer

Ifølge The Guardian hadde en storm nylig herjet i området på Drakes Beach utenfor San Francisco i California. Bølgene hadde som følge av dette skylt med seg store deler av sanden på stranda ned i havet.

Dermed ble tusenvis av slike «penisfisker», som egentlig oppholder seg under jorda, avdekket på overflaten.

Gilde for måkene

Arten heter Urechis unicinctus på latin, og har fått kallenavnet penisfisk på folkemunne av åpenbare årsaker. Til måkenes fornøyelse ble de skylt opp på land, men vanligvis lever de 25 cm lange skapningene et stykke under strandoverflaten.

Der graver de U-formede underjordiske kanaler som ofte blir brukt som ly for andre sjødyr som krabber, reker og småfisk - og slik har penisfisken også fått navnet vertshusfisk. I tillegg gir den mat til de som bor i kanalene ved å legge igjen plankton dekket av slim.

Delikatesse: Fisken kalles «gaebul» på koreansk, som kan oversettes til norsk som «hundepikk». Foto: Neil Setchfield/Rex Features
Delikatesse: Fisken kalles «gaebul» på koreansk, som kan oversettes til norsk som «hundepikk».
Foto: Neil Setchfield/Rex Features Vis mer

«Hundepikk»

Penisfisken er naturlige bytter for otere, måker, haier, og også mennesker. Ifølge Bay Nature Magazine blir fisken sett på som en delikatesse i flere asiatiske land. I Korea kalles fisken «geabul», som oversatt til norsk betyr «hundepikk». Den kan spises både rå og stekt, og blir sett på som et afrodisiakum.