Tusenvis av reisende strandet i Paris

På selveste julaften er 2000 reisende strandet på Charles-de-Gaulle-flyplassen.

JUL PÅ FLYPLASSEN: På selveste julaften fikk 2.000 passasjerer beskjed om at flyet deres var innstilt på flyplassen Charles-de-Gaulle i Roissy. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / SCANPIX REUTERS/Benoit Tessier
JUL PÅ FLYPLASSEN: På selveste julaften fikk 2.000 passasjerer beskjed om at flyet deres var innstilt på flyplassen Charles-de-Gaulle i Roissy. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / SCANPIX REUTERS/Benoit TessierVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av reisende er strandet på Paris hovedflyplass Charles-de-Gaulle julaften. Kaldt vær er grunnen til at nesten 60 flyavganger er innstilt.

Franske luftfartsmyndigheter sier at halvparten av avgangene fra flyplassen er innstilt inntil klokken 13 julaften. Det skal ha vært store problemer med å avise flyene i kulden.

-58 fly er innstilt ved Charles-de-Gaulle i dag. Det betyr 6-7.000 passasjerer, bekrefter den franske samferdselsministeren Nathalie Kosciusko-Morizet.

-2.000 av disse passasjerene oppholdt seg på flyplassen i morgentimene, presiserer hun.

Samferdselsdepartementet tror omtrent halvparten av de berørte antakeligvis ikke vil få flytransport ut av flyplassen i løpet av julaften.

NTB