Tusenvis av sigaretter flyter i fjæra

Trolig smuglersigaretter i Arendal og Grimstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tusenvis av sigaretter har de siste dagene skylt i land på kysten utenfor Arendal og Grimstad. Sigarettene har drevet i land langs hele kysten fra Flosta og opp til Lillesand.Verken politiet eller tollvesenet vet hva som ligger bak. 

Betydelige mengder Sigarettene er av merket L&M, produsert i Russland på lisens fra Philip Morris.Ifølge tollvesenet er dette et av de mest kjente merkene man kjenner fra smulgermarkedet.

- Når det ligger sigarettpakker spredt over et så stort område, må det dreie seg om betydelige mengder, sier avdelingssjef for grensekontrollen Tollregion Sør Norge, Per Vikøren, til Arendals Tidende.Verken politiet eller tollvesenet har kjennskap til hvor sigarettene stammer fra.

Flere hundre sigarettpakker har blitt funnet både på innsiden og utsiden av øya Tromlingene noen kilometer øst for Arendal. Folk som har vært ute og fisket har også funnet kartonger med sigaretter flytende i sjøen i området.

Vanskelig å anslå Mange av sigarettpakkene er gjennomtrukne av sjøvann, mens andre er tørre. Det er derfor vanskelig å anslå hvor lenge pakkene har vært på drift, men det kan synes som om de har vært i sjøen i noen uker, skriver Arendals Tidende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer