Tusenvis av soldater forbereder seg på nye opptøyer

Kinas president forlater G8-møte på grunn av den spente situasjonen i Xinjiang.

PATRULJERER: Sikkerheten i Urumqi er høy onsdag, med tusenvis av soldater som patruljerer gatene i byen. Foto: EPA/SCANPIX
PATRULJERER: Sikkerheten i Urumqi er høy onsdag, med tusenvis av soldater som patruljerer gatene i byen. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kinas president Hu Jintao har reist fra et G8-møte i Italia for å håndtere opptøyene i Xinjiang-regionen, ifølge nyhetsbyrået AP. Hu har reist på grunn av situasjonen i Xinjiang, heter det i en melding fra det kinesiske utenriksdepartementet.

Situasjonen i regionen har vært spent i de tre dagene som har gått siden de voldsomme sammenstøtene mellom den muslimske minoritetsbefolkningen uigurer, hankinesere og politi tok til.

Tidlig onsdag morgen er tilstanden rolig i regionshovedstaden Urumqi etter et nattlig portforbud. Opprørspoliti har sperret av de største gatene i byen, og pansrede kjøretøy patruljerer rundt med soldater fra de paramilitære styrkene som roper slagord i kor, ifølge Al Jazeera.

AP beskriver at det er høy sikkerhetsberedskap i byen, med to helikoptre som holder oversikt over situasjonen.

Trafikken hindretIfølge det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhua har det vært en omfattende trafikkontroll fra tirsdag kveld for å unngå kaos da protestene blusset opp igjen. Den strenge kontrollen skal ha blitt opphevet onsdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer