Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps USA

Tusenvis ber Michelle Obama utfordre Donald Trump og stille som presidentkandidat

Førstedamen er mer populær enn både Barack Obama og Donald Trump ifølge meningsmåling. 

ØNSKES SOM PRESIDENT: Michelle Obama får tusenvis av oppfordring på sosiale medier om å stille som presidentkandidat om fire år. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB
ØNSKES SOM PRESIDENT: Michelle Obama får tusenvis av oppfordring på sosiale medier om å stille som presidentkandidat om fire år. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emneknaggen #Michelle2020 trender på sosiale medier. Ifølge BBC har flere hundre tusen amerikanere brukt Twitter for å oppfordre Michelle Obama til å utfordre Donald Trump i presidentvalget om fire år.

Førstedamen var en viktig støttespiller for Hillary Clinton i valgkampen, og fikk passet påskrevet med «rockestjerne»-status av mange politiske kommentatorer. Spesielt blant unge velgere er Michelle Obama populær.

Michelle Obama ble kalt Hillary Clintons ikke-så-veldig-hemmelige våpen og var en av få maktpersoner Donald Trump nærmest ikke våget å slå tilbake mot i valgkampen.

Kjempemåling

I en fersk Gallup-måling, slår fru Obama knockout på både ektemannen Barack og Donald Trump når det gjelder popularitet hos det amerikanske folk. 64 prosent av de spurte sier de liker Michelle Obama, mens president Obama og blivende president Trump støttes av henholdvis 54 og 33 prosent av de spurte.

Også på Twitter er det mange som ønsker å se Michelle Obama bli USAs første kvinnelige president.

- Den eneste fremtidige kandidaten som kan redde landets økonomi er Michelle Obama, tvitrer én.

- Bare PRØV å fortelle meg at hun ikke er det beste som har skjedd Det hvite hus. Kommer til å savne henne så mye, skriver en annen.

Fru Obama har tidligere blitt spurt om hun ser for seg en politisk karriere på egne ben, men har da vært meget avvisende, skriver CBS.

Mangler velgere

Statsviter Torbjørn Lindstrøm Knutsen har tidligere fortalt Dagbladet at det likevel neppe finnes velgergrupper som per i dag er store nok til å sikre Michelle Obama fire nye år i Det hvite hus.

- Michelle Obama er veldig populær. Jeg har hørt at hun er mer populær enn Hillary Clinton. En av grunnene er at hun ikke fremstår som en politiker. Jeg går ut ifra at det er demokrater som vil at hun skal stille om fire år. Da har de ikke forstått budskapet. De har ikke trukket lærdommen av årets valg. Budskapet er at Trump klarte å appellere til en stor gruppe hvite velgere i Midtvesten og i nordstatene som absolutt ikke vil ha kvinner eller noen lovgivning om representasjon av minoriteter i politikk og arbeidsliv. Jeg sier ikke de er rasister, men de ønsker ikke en lovgivning som går over deres mulighet til å få jobb, sier NTNU-professoren. .

OBAMA PÅ SITT BESTE: President Obama sin tid i Det hvite hus er snart forbi, men takket være Det hvite hus´ offisielle fotograf, Pete Souza, har vi mange bilder vi kan huske den med. Her er noen av de beste. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!