VENTER: En togpassasjer i Stavanger. MMS-foto: Dagbladet.no-tipser
VENTER: En togpassasjer i Stavanger. MMS-foto: Dagbladet.no-tipserVis mer

Tusenvis berørt av togstans

Store forsinkelser etter full stans tidligere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Togtrafikken på banene mellom Oslo og Stavanger er i gang igjen, men passasjerene må regne med store forsinkelser tirsdag morgen, opplyser Jernbaneverket. Det har vært store problemer, og til tider full stans, for alle tog mellom Oslo og Stavanger, melder NTB.

Feilen i fjernstyringen, som stoppet alle tog vest for Oslo, ble rettet ved 7-tiden tirsdag og klokken 7.20 var trafikken i gang.

— Men passasjerene må dessverre regne med store forsinkelser tirsdag morgen. Forsinkelsene vil nok forplante seg utover formiddagen, sier vakthavende informasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB.

Feilen ble oppdagen ved 3.30-tiden i natt. En stund trodde man feilen var rettet, men ved 6.40-tiden måtte Jernbaneverket altså konkludere med at det tirsdag morgen ikke vil gå tog verken for jobbpendlere eller langveisfarende. 

Ikke nok alternativ transport

Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier at strekningene Drammen-Stavanger og Kongsberg-Drammen til tider har hatt full stans.

- Siden vi fikk melding om feilen i fire-tida har vi arbeidet med å skaffe alternativ transport, men vi har ikke klart å skaffe nok, sier han til Dagbladet.no.

Dermed er det store forsinkelser, og flere innstillinger, på de berørte strekningene. Lundeby beskriver situasjonen i morgentimene som vanskelig, og beklager overfor kundene som blir berørt.

Flere tusen berørt

Jernbaneverket sier at årsaken til feilen ikke er lokalisert.

- Det er ikke mulig å si hvor lenge togstansen vil vare, for feilen i anlegget er ikke lokalisert ennå, sier Hjertaas.

Bergensbanen blir omdirigert over Roa på Gjøviksbanen, men det ser ikke ut til at dette vil føre til store forsinkelser.

Hvor mange er berørt av togstansen?

- Jeg kan ikke si noe annet enn at flere tusen vil bli forsinket i dag, sier Lundeby.