Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis deler nakenbilder på Instagram

Avis omdøper den populære bildeappen til «Instaporn».

 ENKELT OG GRATIS:  Brukerne kan raskt publisere bildene sine offentlig med programmet Instagram, som også kan sortere bildene for brukerne. Foto: COLOURBOX
ENKELT OG GRATIS: Brukerne kan raskt publisere bildene sine offentlig med programmet Instagram, som også kan sortere bildene for brukerne. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Programmet ble lansert i oktober 2010 og ble raskt ekstremt populært. I dag har tjenesten, som går ut på å dele bilder med andre via smarttelefoner, over 80 millioner brukere.

Britiske The Daily Mail
skriver at aldersgrensen for å registrere seg er så lav som 13 år, og det er heller ingen form for filter som skjuler «Instapornoen».

Blant funksjonene på programmet er en såkalt tagging av bildene som gjør de søkbare i ettertid. Dermed kan brukerne finne tusenvis av nakenbilder som er delt ved eksempelvis å søke på «#instasex».

Over 200 000 bilder er tagget med dette, ifølge Huffington Post. Under merkelappen «#sextagram» skal det være over 12 000 bilder.

- Våknet opp, kåt som faen Avisa skriver videre at brukere deler bilder som kan gå rett inn i Victoria Secret-katalogen, mens andre mastruberer.

Videre hevder avisa at programmet har blitt en møteplass for å finne sexpartnere, og siterer en bruker:

«Våknet opp, kåt som faen!!!!! Jenter som vil leke kan legge igjen en kommentar så skal jeg ta kontakt med deg på kik», skriver en bruker og tagger innlegget med «instaboner», «instac*ck», «instahorny», «instap*ssy» og «fuckme». Kik viser til et chatteprogram der man kan snakke privat.

Ekspert: Mye folk gir mye sex Medieforsker ved Universitetet i New York, Terri Senft, forklarer fenomenet på følgende måte til Daily Mail:

- Instagram har gått fra å være en nisje til noe alle har hørt om. Det betyr svært mange brukere, og der det er svært mange nettbrukere på en gang dukker sexen opp, sier Senft.

En annen årsak kan være at det er få som håndhever brukerreglene.

Ifølge Daily Mail er bare 15 ansatte personer på fulltid som skal sørge for at fem millioner daglige bilder ikke inneholder «helt eller delvis nakenhet eller sex-bilder».

Dermed er selskapet avhengig av at brukerne selv varsler om støtende innhold i bildene.

- Vi legger mye av ansvaret på våre brukere i å varsle om upassende innhold. Og så gjør vi vårt beste for å fjerne dette innholdet, sier en talsmann for Instagram.

Facebook har kjøpte Instagram for ikke lenge siden for 5,8 milliarder kroner, og det er ventet at administreringen blir annerledes når det langt større selskapet tar over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media