Frankrike:

Tusenvis demonstrerer

Tusenvis av franskmenn har tatt til gatene for å hedre den halshuggede læreren Samuel Paty (48).

«LÆRER»: En demonstrant har ordet «lærer» tegnet i panna med fargene i det franske flagget. Demonstrasjonene søndag er til støtte for den drepte læreren Samuel Paty, og for å støtte opp om ytringsfriheten. Foto: AP Photo/ Michel Euler / NTB.
«LÆRER»: En demonstrant har ordet «lærer» tegnet i panna med fargene i det franske flagget. Demonstrasjonene søndag er til støtte for den drepte læreren Samuel Paty, og for å støtte opp om ytringsfriheten. Foto: AP Photo/ Michel Euler / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et tusentalls personer samlet seg søndag ved Place de la République i Paris for å minnes Samuel Paty.

Drapet skjedde etter at læreren hadde vist Mohammed-karikaturer til elevene sine i forbindelse med en undervisningstime.

Familiemedlemmer pågrepet

Så langt har 11 personer blitt pågrepet i saken. Lærerdrapet har vekket sterke reaksjoner i Frankrike. Søndag er det blant annet ventet demonstrasjoner i Paris, Lyon, Strasbourg og Marseille.

– Det er viktig for oss å mobilisere og vise solidaritet og nasjonalt samhold, sa utdanningsminister Jean-Michel Blanquer til France 2.

Flere av de pågrepne er nære slektninger av 18 år gamle Abdullakh Anzorov, melder avisen Le Parisien. Anzorov, som har tsjetsjensk bakgrunn, er mistenkt for drapet på Paty. 18-åringen ble skutt og drept av fransk politi fredag.

Blant de pågrepne er Anzorovs 17-årige bror, deres foreldre, og en slektning til en av elevene som befant seg i klasserommet da karikaturene ble vist.

- Vil ikke tie

Bildene fra torget viser tettpakkede folkemengder med personer i alle aldre, og plakater med ordene «Jeg er Samuel». Blant de frammøtte var også Frankrikes statsminister Jean Castex.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer