Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis demonstrerte for fred: «Jøder og palestinere vil ikke hate hverandre»

Israelere marsjerte for fred på Rabins dødssted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredsmarsjen ble arrangert av aktivistgruppa Fred Nå, og deltakerne sang og ropte «Jøder og arabere vil ikke hate hverandre» og «Israel, Palestina, to stater for to folk».

Ifølge arrangørene deltok over 6.000 mennesker i fredsmarsjen.

Samlet på Rabins dødssted Deltakerne samlet seg lørdag kveld på Rabin-plassen i Tel Aviv, stedet der fredsprisvinner og daværende statsminister Yitzhak Rabin ble skutt og drept av en jødisk ekstremist for snart 20 år siden, 4. november 1995.

- Jeg er med på dette fordi situasjonen er vanvittig nå. Jeg snakker ikke om sikkerhetssituasjonen, men om mangelen på politisk framgang og mangel på håp. Israelske politikere blir bare mer og mer ekstreme, sier en av demonstrantene, Daniel Dojon, til nyhetsbyrået AFP.

Grunnen til vold En annen av marsjdeltakerne, en mann som bare kaller seg Zeev, mener at mangelen på en reell fredsprosess må ta skylden for den siste tidens stigende voldsbruk i Israel, i det annekterte Øst-Jerusalem og på den okkuperte Vestbredden.

Siden 1. oktober er minst 49 palestinere og en arabisk israeler blitt drept, rundt halvparten av dem da de ifølge israelsk politi angrep israelere.

Samtidig er ti israelere blitt drept, hovedsakelig av palestinere bevæpnet med kniv.
I tillegg er en israeler og en eritreer blitt drept av israelere som feilaktig tok dem for å være angripere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!