Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis demonstrerte i New York etter rystende video

Dag to med demonstrasjoner etter Eric Garners dødsfall.

 STORE PROTESTER:  Etter storjuryavgjørelsen om å ikke ta ut tiltale mot politimannen som tok kvelertak på Eric Garner, har tusenvis protesert i New York. Den ubevæpnede og afroamerikanske Garner døde en time etter at han ble lagt i bakken og tatt kvelertak på av politiet.  I natt tiltok demonstrasjene i styrke og antall. Foto: Eric Thayer / Reuters
STORE PROTESTER: Etter storjuryavgjørelsen om å ikke ta ut tiltale mot politimannen som tok kvelertak på Eric Garner, har tusenvis protesert i New York. Den ubevæpnede og afroamerikanske Garner døde en time etter at han ble lagt i bakken og tatt kvelertak på av politiet. I natt tiltok demonstrasjene i styrke og antall. Foto: Eric Thayer / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Protestene etter seksbarnsfaren Eric Garners (43) dødsfall, fortsatte i New York torsdag kveld og natt til fredag.

Ifølge NBC News tok tusenvis av mennesker til gatene i den amerikanske storbyen. Flere hovedveier inn til byen skal ha blitt blokkert av demonstranter som også skal ha blokkert trafikken på Manhatten.

Video ryster USA Bakgrunnen for protestene er en storjuryavgjørelse om å ikke ta ut tiltalte mot politimannen Daniel Pantaleo (29) som tok kvelertak på ubevæpnede og afroamerikanske Eric Garner og la ha ham i bakken.

Det gjorde juryen på tross av en video av hendelsen fra 17. juli i år som viser hvordan flere politibetjenter fortsetter å legge seg over Garner mens han blir tatt kvelertak på.

43-åringen gjør tilsynelatende ingen motstand og i videoen hører man hvordan han forklarer at han er uskyldig og føler seg trakassert av politiet.

- Jeg får ikke puste. Jeg får ikke puster, gjentar Garner flere ganger.

Så blir han stille og ligger livløs på bakken. En time seinere blir han erklært død på sykehuset.

36 pågrepet Demonstrasjonene var i all hovedsak fredelige, men på et tidspunkt ble uspesifiserte objekter kastet mot politiet som holdt oppsyn med demonstrantene, ifølge NBC News.

I alt pågrep New York-politiet 36 personer torsdag natt til fredag, ifølge den amerikanske tv-kanalen.

Men også i andre deler i USA protesterte man mot storjuryens beslutning om å ikke tiltale politimannen som tok kvelertak på Eric Garner.

Fra Chicago kommer det meldinger om hundrevis av demonstranter som tok til gatene og i likhet med demonstrantene i New York, blokkerte de trafikk i og inn til byen.

Lignende demonstrasjoner Det har den siste tiden blitt arrangert mange demonstrasjoner i byer omkring i USA etter politiets behandling mot minioriteter.

Den 9. august i år ble den afroamerikanske 18-åringen Michael Brown skutt og drept av politiet i Ferguson i St. Louis. Brown var ubevæpnet da han ble skutt av politiet, men også i denne saken kom en storjury fram til at man ikke skulle tiltale politimannen som skjøt Brown.

Umiddelbart etter at storjuryavgjørelsen kom 24. november, oppsto det store opptøyer i byen. Også før kjennelsen var det uro i byen, og fremdeles protesterer demonstranter mot juryavgjørelsen og drapet på Brown.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling