<strong>DEMONSTRASJONSTOG:</strong> Rundt 300 personer hadde møtt opp i sentrum av Stryn i arpil for å demonstrere mot norske myndigheters behandling av en norsk-rumensk familie. Foto: Ingeborg Refsnes / Dagbladet
DEMONSTRASJONSTOG: Rundt 300 personer hadde møtt opp i sentrum av Stryn i arpil for å demonstrere mot norske myndigheters behandling av en norsk-rumensk familie. Foto: Ingeborg Refsnes / Dagbladet Vis mer

Tusenvis demonstrerte mot barnevernet. Nå får det norsk-rumenske paret barna tilbake

Fratatt fem barn av barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norsk-rumenske foreldreparet i Naustdal som ble fratatt sine fem barn av barnevernet, får nå barna tilbake. Saken har vakt sterke reaksjoner og ført til demonstrasjoner i en rekke land.

Foreldrene er siktet for oppdragervold. Om de blir tiltalt blir avgjort i løpet av våren.

Barneverntjenesten i Naustdal kommune og de private parter har inngått avtale om tilbakeføring av barna til foreldrene og avtale om samarbeid om hjelpetiltak for foreldrene og barna, opplyser advokatfirmaet Stiegler i en pressemelding.

Avtalen innebærer at Naustdal kommune og foreldrene nå går inn i en ny fase hvor en forsøker å lage en stabil og trygg situasjon for familien.

I et magasinintervju med BBC, innrømmer barnas mor å ha gitt barna ris. Paret er pinsevenner, og flere av deres støttespillere hevder at frykt for kristen indoktrinering var årsaken til at barnevernet tok over omsorgen for barna.

I april deltok til sammen tusenvis av personer i demonstrasjoner i en rekke byer mot det norske barnevernet på grunn av foreldrenes sak.

Paret har fått sitt yngste barn tilbake, men de fire eldste barna har vært under norsk offentlig omsorg, fordelt på to ulike fosterhjem.'

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer