Tusenvis demonstrerte mot pels-«tortur» i Oslo

«Brekk må vekk», ropte Unni Lindell om landbruksministeren og fikk et massivt fakkeltog med seg.

STORT OPPMØTE: Fakkeltoget mot pelsdyrnæringen fylte hele Eidsvolls plass foran Stortinget i 19-tida i kveld. Foto: NINA HANSEN
STORT OPPMØTE: Fakkeltoget mot pelsdyrnæringen fylte hele Eidsvolls plass foran Stortinget i 19-tida i kveld. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst én tilskuer Dagbladet passerte fikk seg nok en vekker av kveldens demonstrasjon mot pelsdyrnæringen i Oslo. Den festkledde kvinnen nappet av seg pelslua, gjemte den under armen og smatt inn i en av sidegatene til Karl Johan da hun og venninnen forsto hva fakkeltoget dreide seg om.

- Tortur Ifølge arrangøren NOAH deltok 4000 personer i den høylydte markeringen, som fylte mesteparten av paradegata på vei fra Youngstorget til Stortinget under paroler som «Et liv i bur er et liv i tortur».

Mange hadde med seg sine egne firbeinte kjæledyr for å understreke motstanden mot det aktivistene regner som dyreplageri og lovbrudd.

- Dette er tortur. Det er vanvittig Jeg skammer meg over Norge. Et samfunn som ikke tar dyremishandling på alvor, råtner på rot, sa forfatter Unni Lindell i sin appell foran Stortinget.

Lindell, som lenge har engasjert seg mot pelsdyroppdrett, fikk med seg resten av demonstrantene i taktfaste rop om landbruksminister Lars Peder Brekks avgang.

«Brekk må vekk! Brekk må vekk!», ropte dyrvernerne og deres støttespillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer