Tusenvis demonstrerte mot Trump i Skottland

Flere tusen mennesker demonstrerte lørdag i Skottland for å vise sin misnøye med USAs president Donald Trump. Selv vinket han til demonstranter fra golfbanen.

MOT TRUMP: Om lag 11.000 mennesker deltok i demonstrasjonen i Edinburgh, ifølge politiet. Foto: Lesley Martin/AP/NTB scanpix
MOT TRUMP: Om lag 11.000 mennesker deltok i demonstrasjonen i Edinburgh, ifølge politiet. Foto: Lesley Martin/AP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble holdt demonstrasjoner mot Trump i Edinburgh, Glasgow og Dundee, og i de tre byene deltok til sammen rundt elleve tusen mennesker, opplyser skotsk politi lørdag kveld.

Arrangørene selv hevder at rundt 60.000 personer deltok, melder Sky News.

Den største markeringen var i Edinburgh, der vanlige folk, politiske aktivister og antifascistiske grupper av mange slag samlet seg. Hjemmelagde flagg og bannere blafret i vinden mens prosesjonen nærmet seg det amerikanske konsulatet, for anledningen beskyttet av store sikkerhetsmannskaper.

Trump vinket

Flere hundre demonstranter samlet seg også ved Trumps golfsteder i Aberdeenshire og Ayrshire.

Noen hadde tatt turen til stranden utenfor det luksuriøse golfhotellet Trump Turnberry i Ayrshire, der presidenten og hans følge tilbringer helgen.

Presidenten vinket til demonstrantene fra golfbanen, der de sto i det fjerne og ropte «No Trump. No KKK. No racist USA». En mur av politibetjenter sørget for at demonstrantene ikke fikk tatt seg inn på golfbanen.

Trump selv tvitret at han håpet å komme seg ut på golfbanen for å mosjonere litt før møtet med president Vladimir Putin i Helsingfors mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer