Krangel om dyreplageri og tyrefekting

Tusenvis demonstrerte mot tyrefekting i Madrid: - Det er en nasjonal skam

- Dersom tyrefekting representerer Spania på noe vis, så er ikke jeg spansk

«IKKE KUNST, IKKE KULTUR»: Det lyder plakaten denne protestanten holder opp under markeringen mot tyrefekting i Spania. Foto: REUTERS/Susana Vera
«IKKE KUNST, IKKE KULTUR»: Det lyder plakaten denne protestanten holder opp under markeringen mot tyrefekting i Spania. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tusenvis av spanjoler protesterte i helgen mot tyrefekting i Madrids gater.

Demonstrasjonen kom som en støttemarkering til de regionale politikerne i Castilla y Leon, som brukte sommeren på å gjøre drap av okser ulovlig på festivaler i området.

Demonstrantene holdt ifølge avisa The Guardian opp plakater med budskap som «Tyrefekting, et studie i ondskap» og «Tyrefekting, en nasjonal skam».

Tyrefekting har århundrer med tradisjon i Spania, og står spesielt sterkt i rurale strøk.

- Nasjonal skam

En talsperson for partiet mot mishandling av dyr, PACMA, forklarte til The Guardian at det nå er på tide å «gjøre slutt på tyrefekting».

- Okser føler og okser lider, fortalte én demonstrant til den engelske avisa.

- Tyrefekting er en nasjonal skam, og dersom det representerer Spania på noe vis, så er ikke jeg spansk, sa en annen.

- Jeg mener våre lover må forhindre tortur av dyr for underholdningens skyld, uttalte en tredje demonstrant.

Nedgang

Debatten rundt tyrefekting har blusset kraftig opp i Spania den siste tiden, spesielt etter landet fikk sin første pro-tyrefekting lobby i fjor. Okse-produsenter, matadorer og tilhengere av tyrefekting, såkalte «aficionados», utgjør lobbygruppen.

Det har også vært en rekke demonstrasjoner til fordel for tyrefekting i Spania i det siste, blant annet i storbyen Valencia, landets tredje største by.

Ifølge den spanske avisa El Pais ble det arrangert 1736 tyrefektinger i Spania i 2015. Det var en nedgang på 132 fra året før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer