Tusenvis evakuert etter vulkanutbrudd i Chile

Spektakulært utbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
GIGANTISK: Utrbuddet var et spektakulært skue, men kan også ha konsekvenser for nærområdet. AFP PHOTO/FRANCISCO NEGRONI/AGENCIAUNO
GIGANTISK: Utrbuddet var et spektakulært skue, men kan også ha konsekvenser for nærområdet. (AP Photo/ Lautaro Salinas)
GIGANTISK: Utrbuddet var et spektakulært skue, men kan også ha konsekvenser for nærområdet.(AP Photo/Aton Chile)
GIGANTISK: Utrbuddet var et spektakulært skue, men kan også ha konsekvenser for nærområdet. AFP PHOTO / ATONCHILE / CARLOS ROCUANT
GIGANTISK: Utrbuddet var et spektakulært skue, men kan også ha konsekvenser for nærområdet. AFP PHOTO /ARIEL MARINKOVIC
GIGANTISK: Utrbuddet var et spektakulært skue, men kan også ha konsekvenser for nærområdet. (AP Photo/ Aton Chile)

(Dagbladet): Omkring 3500 mennesker er evakuert etter at Villarica-vulkanen hadde utbrudd i Chile i dag tidlig, skriver The Guardian.

Vulkanen, som har vist tegn til aktivitet i ukevis, hadde et kraftig utbrudd og i morgentimene i dag kunne man høre kraftige eksplosjoner, og se de oransje flammene bli sprutet titalls meter opp i lufta.

Vulkanutbruddet var et spektakulært skue, men kan også føre til konsekvenser for regionen. Blant annet frykter myndighetene at den varme lavaen vil føre til at isbreene rundt den snødekte vulkanen vil smelte.

Utbruddet varte bare i omkring 20 minutter, men det er allerede rapportert at Rio Turbio-elva i nærheten allerede har steget med fem meter. Det fryktes også at utbruddet kan føre til jordskred i området.

Vulkanen ligger i nærheten av feriestedet Pucon, rundt 750 kilometer sør for hovedstaden Santiago. Villarrica-vulkanen, som er en av Latin-Amerikas mest aktive, hadde sist utbrudd i 2000.

Det er i tillegg en nasjonalpark i området, som nå er stengt av sikkerhetsårsaker.