EVAKUERT: Over 3000 mennesker er evakuert fra sine hjem i Ecija sør i Spania, som er rammet av storflom etter kraftig regnvær. Foto: REUTERS/SCANPIX
EVAKUERT: Over 3000 mennesker er evakuert fra sine hjem i Ecija sør i Spania, som er rammet av storflom etter kraftig regnvær. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Tusenvis evakuert fra flom

Tusenvis av mennesker er evakuert fra sine hjem i det sørlige Spania, der kraftig regn de siste dagene har ført til storflom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker er evakuert fra sine hjem i det sørlige Spania, der kraftig regn de siste dagene har ført til storflom.

En tredel av sentrumsgatene i byen Ecija i Sevilla-provinsen står under opptil 2 meter vann, etter at elven Genil har gått over sine bredder.

Rundt 3.000 mennesker er evakuert fra byen, og også andre steder i Andalucía-regionen står hus og veier under vann.

En 31 år gammel mann omkom da lynet slo ned i en gårdsbygning i landsbyen Arroyo del Ojanco, og en ni år gammel jente er savnet etter at bilen hun satt i ble tatt av flomvann i Almodovar del Campo i Castilla-La Mancha-regionen.

Det kraftige regnværet begynte lørdag og har rammet både det sørlige Spania og deler av Portugal.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer