Tusenvis evakuert fra flom

Åtte mennesker er omkommet, 17 er savnet og flere tusen er evakuert fordi kraftig regn har skapt store fare for nye jordskred og flom i det sørlige Sveits, Frankrike og Nord-Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju mennesker omkom i Italia og en på Korsika. Men den alvorligste enkeltulykken skjedde i den sveitsiske landsbyen Gondo, der et 40 meter bredt jordras feide tvers gjennom bebyggelsen.

I dag var fortsatt 13 mennesker savnet og redningstjenesten frykter at alle er omkommet. Letingen kunne ikke gjenopptas før søndag ettermiddag - 24 timer etter at raste gikk, fordi man var usikre på om det var trygt å arbeide for redningsmannskapet, opplyste politiet i Gondo.

Skredet kom lørdag formiddag. På bare ti sekunder ble den lille landsbyen i kantonen Valais i det sørvestlige Sveits jevnet med jorda.

Skredet ble utløst da en demning i åsen over landsbyen brøt sammen, etter at det siden fredag var falt store mengder nedbør i området. Gondo ligger i nærheten av den sveitsisk-italienske grensen, snaue ti mil sørøst for Bern.

I Torino omkom ei sju år gammel jente da en elvebredd raste ut.

(NTB)