Tusenvis evakuert fra skogbranner i Spania

Over 3000 mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine i Valencia-regionen i Spania der to skogbranner herjer.

DRAMATISK: Et hus er omringet av flammer i Carlet, nær Valencia i Spania. Flere tusen har måttet forlate hjemmene sine i regionen. Foto: Alberto Saiz/AFP/Scanpix
DRAMATISK: Et hus er omringet av flammer i Carlet, nær Valencia i Spania. Flere tusen har måttet forlate hjemmene sine i regionen. Foto: Alberto Saiz/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag 2000 brannmenn og soldater deltar i arbeidet med å slukke brannene, som oppsto i forrige uke. Mye av slukkningsarbeidet har foregått uten stopp i natt.

Det intense arbeidet har gitt resultater og brannene skal nå delvis være under kontroll, opplyser de lokale myndighetene i Valencia og naboregionen Murcia til NTB.

Fortsatt kraftige branner
Det er høysommerens tempraturer på opp mot 40 varmegrader og sterke vinder som fører til at slukkingsarbeidet har vært så krevende, skriver The Telegraph.

Myndigheten har satt inn fly for å bekjempe de svære brannen ved å slippe vann over de brennende områdene.

Selv om tempraturene synker og luftfuktigheten øker har ikke det dempet de kraftige brannene, skriver AFP. Det brenner fortsatt kraftig, og i Valencia merker innbyggerne godt røyk og aske som blåser inn over byen, skriver NTB.

To siktet
To personer er pågrepet og siktet for å ha startet brannene. Ifølge politiet er de siktet for uaktsomhet etter å ha installert solcellepaneler og brent rusk og avfall.

KREVENDE: Sterk vind har skapt svært krevende arbeidsforhold for de spanske brannmennene.  AFP PHOTO / German Garcia
KREVENDE: Sterk vind har skapt svært krevende arbeidsforhold for de spanske brannmennene. AFP PHOTO / German Garcia Vis mer

Til nå er områder på til sammen 520 kvadratkilometer ødelagt i brannene.

FLYKTER: En familie ser hjemmet sitt gå opp i flammer mens de blir bedt om å evakuere.Foto: MANUEL BRUQUE
FLYKTER: En familie ser hjemmet sitt gå opp i flammer mens de blir bedt om å evakuere.Foto: MANUEL BRUQUE Vis mer