Tusenvis evakuert i Budapest

Fant to tonns bombe på byggeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ungarsk politi evakuerte i ettermiddag tusenvis av personer i Budapest, etter at bombeeksperter forbredete seg på å detonere en bombe funnet på en byggeplass i hovedstaden, melder Reuters.

- Rundt 16 000 personer bor i området som bomben ble funnet, ser Tamas Bansaghi, viseordfører i 9. distrikt, til nyhetsbyrået.

Bomben veier to tonn og er fra andre verdenskrig. Den er en av de største bombene som er funnet etter de alliertes angrep mot byen. Tidligere denne måneden ble også en annen del av byen evakuert etter et liknende funn.

Dagens funn ble gjort under riving av en mølle som har vært arbeidsplass for en rekke personer i flere tiår. Ingen skal ha visst om bomben.

Detoneringen kan komme til å vare langt inn i de små timer, ettersom bomben ble funnet tildekket i et dypt hull.

Også flere veier og bruer er stengt i området.

Tusenvis evakuert i Budapest
FUNNET I RUINER: Bomben ble funnet i ruinene av en mølle som er blitt revet - den har vært arbeidsplass for flere personer i mange år. Foto: EPA/ZSOLT SZIGETVARY / POOL HUNGARY OUT
FUNNET I RUINER: Bomben ble funnet i ruinene av en mølle som er blitt revet - den har vært arbeidsplass for flere personer i mange år. Foto: EPA/ZSOLT SZIGETVARY / POOL HUNGARY OUT Vis mer
<B> KAN TA MANGE TIMER</B>: Flere eldre er blant de evakuerte innbyggerne i Budapest.