Tusenvis fanget av flom. Krokodiller er løs.

87 personer har så langt mistet livet. 140 000 har flyktet fra hjemmene sine i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Asia i dag minnes ofrene etter tsunamien i 2004, har vannet igjen skapt trøbbel for Indonesias innbyggere. Myndighetene jobber nå med å få telt, mat og annet nødhjelpsutstyr inn i de flomrammede områdene på øya Sumatra.


Ved hjelp av helikoptre skal soldater og hjelpearbeidere distribuere nødhjelpen til ofrene. Flommen, som er forårsaket av flere dagers kraftig regn, har skylt bort veier og broer.

Samtidig forsøker hjelpemannskapet å evakuere tusenvis av mennesker som er isolert.

- 87 personer har så langt mistet livet, og mange er fortsatt savnet, sier en talsperson for indonesiske myndigheter.

Aceh verst rammet

Den tsunamiherjede Aceh-provinsen nord på Sumatra er igjen verst rammet. Hele landsbyer er slukt av flomvannet etter en uke med kraftig monsunregn. Kun hustak og minareter stikker opp av det brune vannet i de verst rammede områdene.

I dag blir det holdt minneseremonier i flere asiatiske land, inkludert Indonesia, for de 230 000 menneskene som mistet livet i tsunamien i 2004.

- Vi konsentrerer oss nå om å forsøke å evakuere folk som er isolert i sine hjem i byen Kuala Simpang i Aceh Tamuyang-distriktet, sier en lokal tjenestemann.

UTEN STRØM I MÅNEDER:Flommen har slått ut strømnettet, og det vil ta måneder å bygge det opp igjen. Alle foto: SCANPIX
UTEN STRØM I MÅNEDER:Flommen har slått ut strømnettet, og det vil ta måneder å bygge det opp igjen. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Krokodiller løs

Myndighetene gikk i dag ut og advarte innbyggere i Kesang om at de må være på utkikk etter 20 krokodiller som har rømt fra en oppdrettsfarm i det flomrammede området. Krokodillene er observert i Kesang og tre andre nærliggende byer.

Samtidig blir det varslet om at flere områder vil være uten strøm i måneder fremover, etter at flommen har slått ut strømnettet.

- Flommen er den verste vi har sett på over 30 år, det vil ta flere måneder å bygge opp igjen strømnettet, sier sjefen for det statlig eide Tenage Nasional Bhd., som står for strømforsyningen i området, Che Khalib.

ACEH:Kun hustak og minareter stikker opp av det brune vannet i de verst rammede områdene.