Tusenvis får forlate corona-infisert cruiseskip

Karantenetiden er over for de gjenværende passasjerene på cruiseskipet Diamond Princess, som har ligget i Yokohama sør for Tokyo siden starten av februar.

FÅR FORLATE: Passasjerer om bord cruiseskipet Diamond Princess får forlate skipet etter 14 dager karantene. Foto: Charly Triballeau / AFP / NTB scanpix
FÅR FORLATE: Passasjerer om bord cruiseskipet Diamond Princess får forlate skipet etter 14 dager karantene. Foto: Charly Triballeau / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Passasjerene som har testet negativt for det nye coronaviruset, og som ikke viser tydelige tegn til symptomer, begynte onsdag å forlate cruiseskipet Diamond Princess, som har ligget i karantene i 14 dager med om lag 3700 mennesker om bord.

Grunnen til at skipet ble satt i karantene, var at en av passasjerene som gikk i land i Hongkong testet positivt for det aktuelle viruset. Over 500 personer om bord har seinere blitt smittet av covid-19-viruset.

Om lag 500 passasjerer får forlate skipet de neste timene.

Det kan imidlertid ta opptil tre dager å få alle testresultatene og før alle passasjerene kan få gå i land.

Har vært kritiske

Flere internasjonale eksperter har vært kritiske til japanske myndigheter sin strategi for å holde viruset i sjakk om bord på skipet.

- Det er nesten som en skytebane for viruset. Det gir ikke mening og er nesten slemt, har seniorforsker Amesh Adalja ved Johns Hopkins senter for helsesikkerhet uttalt til Washington Post.

Både Adalja og sjefen hans, Tom Inglesby, sa til avisa at strategien i utgangspunktet virket fornuftig, for å forhindre spredning til Japan. Men tilnærmingen skal etter hvert ha vist seg å være lite effektiv.

- Det virker som det er en pågående smitterisiko på skipet. Nå eksponerer man bare friske folk for folk som har sykdommen, sa Inglesby.

Over 2000 døde av epidemien

Tallet på døde i utbruddet av covid-19-viruset steg til over 2000 onsdag etter at 136 nye dødsfall har blitt registrert i Kina.

I den daglige oppdateringen fra helsemyndighetene opplyses det også om 1693 nye smittetilfeller i Hubei-provinsen.

Det samlede tallet på nye smittede i Kina er 1749. Det er det laveste tallet på nye smittede i februar og den andre dagen på rad at den nasjonale helsekommisjonen melder om en nedgang i nye smittetilfeller.

Til sammen er 74 185 i Kina smittet av det nye coronaviruset. De fleste av dødsfallene har skjedd i den hardt rammede Hubei-provinsen.

Det var på et matmarked i delstatshovedstaden Wuhan at viruset først ble påvist og seinere spredde seg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer