Tusenvis flykter fra skogbranner i Australia

Flere skogbranner truer med å blusse opp igjen.

PÅGÅR FREMDELES: Her drives etterslukning i Lysterfield State Park. Nå frykter myndighetene at skogbrannene som har herjet Australia vil blusse opp i full styrke på grunn av sterk vind og varme. Foto: AFP/Paul CROCK/SCANPIX
PÅGÅR FREMDELES: Her drives etterslukning i Lysterfield State Park. Nå frykter myndighetene at skogbrannene som har herjet Australia vil blusse opp i full styrke på grunn av sterk vind og varme. Foto: AFP/Paul CROCK/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere tusen personer flyktet fra sine hjem sørøst i Australia fredag fordi flere skogbranner truer med å blusse opp igjen på grunn av stigende temperaturer og sterk vind.

Over 200 skoler i den allerede hardt rammede delstaten Victoria er stengt, og folk tar med seg det de kan og forlater de mest utsatte områdene.

Sterk vind og varme

Fredag steg temperaturen i området til 40 grader, og vinden var sterk. Værforholdene var dermed de samme som 7. februar, da skog- og buskbranner vokste til et branninferno som tok over 200 menneskeliv og ødela flere enn 2.000 boliger.

Ekstremt tørt

- Det er ekstremt tørt og derfor ekstrem brannfare, sier Bruce Esplin i kriseetaten i Victoria.

Over 3.000 brannmenn kjempet fredag for å få et titall branner under kontroll i områdene rundt småbyene Healesville og Lilydale nordøst for Melbourne.

Røyken har lagt seg tett rundt byene, og folk er engstelige.

- Røykfylt morgen

- Det ble en røykfylt morgen. Vi stengte alle luker i huset for å holde røyklukten ute. Men nå har røyken lettet litt, og vi kan se åssiden lenger bort, sier Mark Laurence som bor i Healesville.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer