JUBELMØTE:  Aung San Suu Kyi var på sin første reise utenfor Myanmars største by Yangon siden hun bestemte seg for å kjempe om plass i nasjonalforsamlingen. Foto: Soe Than Win / AFP Photo
JUBELMØTE: Aung San Suu Kyi var på sin første reise utenfor Myanmars største by Yangon siden hun bestemte seg for å kjempe om plass i nasjonalforsamlingen. Foto: Soe Than Win / AFP PhotoVis mer

Tusenvis jubler for Suu Kyi

Fredsprisvinneren driver valgkamp i Myanmar, også kalt Burma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis møtte fram for å hilse Aung San Suu Kyi velkommen da hun søndag reiste til den sørlige delen av Myanmar for å drive valgkamp.

Det er fredsprisvinnerens første reise utenfor Myanmars største by Yangon siden hun besluttet å kjempe om en plass i nasjonalforsamlingen under suppleringsvalget 1. april.

Turen gikk til kystdistriktet Dawei, der folk sto tett i tett langs veiene for å få et glimt av kvinnen som har sittet mange år i husarrest som følge av sin kamp for demokrati.

Nå mener hun at landets militære ledere er på rett vei som følge av flere overraskende politiske reformer. Det er innledet samtaler med Suu Kyis parti Den nasjonale ligaen for demokrati (NLD), og hundrevis av politiske fanger er løslatt.

- Hvis vi beveger oss i riktig retning, vil landet vårt ha mange muligheter. Vi lengter etter å bruke dem, sa Suu Kyi og ble møtt med jubel fra folkemassen i Dawai.

Valget på ny nasjonalforsamling i 2010 foregikk uten NLD, men nå har partiet stilt kandidater til alle de 48 plassene som er på valg 1. april.

Søndagens tur til Dawei var ment som en støtte til partiets lokale kandidat, Aung Soe. Suu Kyi selv stiller som kandidat i en landbrukskommune like ved Yangon.

(NTB)