- Tusenvis kan ha mistet livet i Bangladesh

- Som å oppleve dommedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Syklonen Sidr kan ha kostet tusenvis av mennesker livet i Bangladesh. Innbyggerne i de uværsrammede områdene beskriver syklonens herjinger som å oppleve dommedag.

- Vi venter å finne tusenvis av døde i løpet av få dager, sier nestlederen for regjeringens kontor for krisehåndtering, Shekhar Chandra Das.

Myndighetene sliter fortsatt med å skaffe oversikt over skadeomfanget etter syklonen som slo inn over det sørlige Bangladesh med en vindstyrke på opp mot 69 meter i sekundet torsdag.

En fem meter høy bølge gjorde stor skade langs kysten, og flere områder er fortsatt helt isolert.

Myndighetenes offisielle tall på omkomne var fredag 667, men nyhetsbyrået UNB gjorde sin egen opptelling og kom fram til at minst 1.100 mennesker var omkommet.

- Tallet øker, sier en talsmann for innenriksdepartementet i Dhaka.

Utsatt

Fagfolk beskriver syklonen Sidr som omtrent like sterk som et uvær i 1991, da anslagsvis 138.000 mennesker mistet livet.

I 1970 omkom opptil en halv million mennesker i en storm i Bangladesh, som av geografiske årsaker er svært utsatt for slike katastrofer. Myndighetene håper imidlertid at omfanget av skadene ikke vil bli så omfattende som i 1991 ettersom innbyggerne tidlig ble varslet om at syklonen nærmet seg. Det er også bygget flere tilfluktssentre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer