Tusenvis marsjerer mot G20-toppmøte i London

Samlet seg mot arbeidsløshet, klimaendringer og fattigdom i kjølvannet av finanskrisen.

PROTESTERTE: Tusenvis av mennesker strømmet til gatene i London for å protestere i forkant av G20-toppmøtet om fem dager. Foto: EPA/SCANPIX
PROTESTERTE: Tusenvis av mennesker strømmet til gatene i London for å protestere i forkant av G20-toppmøtet om fem dager. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av demonstranter samlet seg lørdag i London for å marsjere mot arbeidsløshet, klimaendringer og fattigdom i kjølvannet av finanskrisen.

«Put People First» (Sett menneskene først), lyder slagordet som både fagforeninger, frivillige organisasjoner og ulike religiøse grupper marsjerer bak i Londons gater.

Demonstrasjonen arrangeres fem dager før ledere fra verdens 20 største økonomier - G20 - avholder toppmøte i den britiske hovedstaden.

- Dette kommer til å bli raseriets sommer for arbeiderklassen, sier Bryan Simpsons (20), en kontorarbeider fra Glasgow. Han er selv sint på at finanskrisen i særlig grad ser ut til å gå ut over de svakeste.

- Personer fra arbeiderklassen ventes å betale prisen for bankenes gjeld, sier han.

I Storbritannia har arbeidsløsheten steget til over 2 millioner, boligprisene har falt med 11 prosent og industriproduksjonen opplever sitt verste fall siden 1981.

Sikkerhetstiltakene rundt marsjen er svært strenge, men ifølge politiet er det ingenting som tyder på at noen har planlagt opptøyer. (NTB)

 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer