Tusenvis minnet Srebrenica-ofre

534 ofre gravlagt i dag. 14 år etter massakren.

MINNET DE DØE: En muslimsk kvinne i bønn foran kisten med en slektning som ble offer for massakren i Srebrenica i det østlige Bosnia i 1995. Titusenvis av muslimer samlet seg lørdag i byen i det østlige Bosnia for å delta i en minneseremoni for 534 nylig identifiserte ofre. I uken som gikk blokkerte bosnisk-serbiske politikere et forsøk på å erklære 11. juni som offisiell minnedag for Srebrenica-ofrene. Foto: REUTERS / Damir Sagolj / SCANPIX
MINNET DE DØE: En muslimsk kvinne i bønn foran kisten med en slektning som ble offer for massakren i Srebrenica i det østlige Bosnia i 1995. Titusenvis av muslimer samlet seg lørdag i byen i det østlige Bosnia for å delta i en minneseremoni for 534 nylig identifiserte ofre. I uken som gikk blokkerte bosnisk-serbiske politikere et forsøk på å erklære 11. juni som offisiell minnedag for Srebrenica-ofrene. Foto: REUTERS / Damir Sagolj / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av muslimer var til stede da 534 ofre for massakren i Srebrenica ble gravlagt, 14 år etter at udåden fant sted.

Ofrene er nylig blitt identifisert, og dermed får deres familier nå et gravsted å gå til.

Mer enn 20.000 bosniske muslimer deltok i minnestunden i Srebrenica i det østlige Bosnia lørdag. De 534 nylig identifiserte ofrene ble gravlagt ved siden av de 3.297 eksisterende gravene på gravlunden ved Srebrenica-Potocari minnesenter.

Hvert år blir flere ofre etter den brutale massakren gravd fram fra massegraver i området og identifisert ved hjelp av DNA-analyser.

- Selv om vi i årevis har søkt etter hans etterlevninger, var det tøft å få telefonen om at vår far var identifisert, sier Nurveta Guster, en 27 år gammel bosnier, etter at hans far var gravlagt lørdag.

- Verden mislyktes

Rundt 8.000 muslimske menn og gutter ble drept av serbiske styrker etter at serberne hadde inntatt Srebrenica 11. juli 1995. Den muslimske enklaven skulle stå under FNs beskyttelse, men FN-soldater greide ikke å avverge massakren.

- Vi må igjen erkjenne hvordan verden mislyktes i å hindre massakren av sivile i Srebrenica, sa USAs ambassadør til Bosnia Charles English til de sørgende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer