Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis på flukt fra flom på Filippinene

Elver har flommet over på grunn av kraftig uvær.

FLOM: Tusenvis av mennesker er på flukt etter kraftig regn som har ført til oversvømte elver. Det er varslet tropisk storm i fere områder, og folk evakueres. Det er meldt om 37 omkomne så langt. Foto: Erwin Mascarinas/AFP
FLOM: Tusenvis av mennesker er på flukt etter kraftig regn som har ført til oversvømte elver. Det er varslet tropisk storm i fere områder, og folk evakueres. Det er meldt om 37 omkomne så langt. Foto: Erwin Mascarinas/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verst rammet er øya Mindanao sør i landet, der om lag 13.000 mennesker er evakuert etter at elven Agusan har gått over sine bredder det siste døgnet, ifølge det regionale sivilforsvaret.

Tropisk storm Filippinene er igjen rammet av uvær med sterk storm og kraftig nedbør.
- Det pleier å komme regn på denne tiden av året, men i år har det vært helt fryktelig, sier John Uayan ved myndighetenes beredskapssenter. Så langt er det registrert 37 dødsfall på grunn av uværet.

Ifølge det filippinske meteorologiske instituttet har et kraftig værsystem utenfor østkysten av landet utviklet seg til en tropisk storm som vil treffe land på Filippinene lørdag.

Jordskred og springflo Myndighetene advarer om at storm og kraftig nedbør vil føre med seg enda mer flom i det allerede overfylte Agusan-bassenget og ber folk evakuere de mest utsatte områdene.

- Det er stor fare for jordskred og springflo, sier en talsmann for myndighetene i Manila.

Den filippinske kystvakten har utstedt stormvarsel og alle ferjer er innstilt. Også annen båttrafikk oppfordres til å holde seg ved kai.
Evakuert
218.000 mennesker er allerede evakuert og innlosjert på skoler og andre offentlige bygninger etter en uke med kraftig uvær øst på Mindanao-øya.

Stormen ser likevel ut til å unngå å treffe områdene som ble rammet av tyfonen Haiyan i november, da nærmere 8.000 mennesker mistet livet og over 4 millioner ble hjemløse. (NTB/AFP)

Hele Norges coronakart