Tusenvis på flukt samtidig som tordenskyene samler seg over California

- Det kan bli flere branner, sier talsmann.

VOLDSOMME KREFTER:  Skogbrannene i California har totalødelagt et hundretalls hjem i området. Nå kjemper 8000 brannmenn for å holde de under kontroll. Foto: EPA/NOAH BERGER
VOLDSOMME KREFTER: Skogbrannene i California har totalødelagt et hundretalls hjem i området. Nå kjemper 8000 brannmenn for å holde de under kontroll. Foto: EPA/NOAH BERGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Tusener flykter fra hjemmene sine og veier stenges som følge av skogbrannene som herjer California.

Om lag 8000 brannmenn jobbet lørdag kveld med å få kontroll over flammene, skriver Associated Press.

Frykter mer brann Daniel Berlant, talsmann for delstaten, ser ikke lyst på mulighetene for å få stoppet de mange brannene.

- Det er meldt lyn og torden, men lite regn i fjellene i løpet av søndagen. Dette kan skape enda flere branner, sier Berlant ifølge ABC News.

Brannmann drept Guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand i delstaten.

- Californias ekstremvær og ekstremtørke har gjort mye av delstaten til en kruttønne. Våre modige brannmenn er på frontlinjene, og vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe dem, sa Brown.

Ikke alle av disse har kommet tilbake fra de voldsomme flammene som har drevet tusenvis ut av sine hjem.

Den 38 år gamle brannmannen David Ruhl fra Sør-Dakota døde i en brann som brøt ut Modoc nasjonalpark. Han ble funnet av sine kollegaer fredag.

Enorme områder På nettstedet til Californias brannvesen kan man følge skogbrannenes utvikling.

Lørdag kveld var det registrert 24 branner, men to av dem anses som slukket.

Den største brannen herjer i Lower Lake-distriktet nord for San Francisco og spredd seg over et område på over 100 kvadratkilometer. Kun fem prosent av brannen, som har fått tilnavnet Rocky, er under kontroll, skriver nyhetsbyrået.

Kommer som følge av tørke Brannene i California kommer etter en periode på snart fire år med tørke i delstaten. 

OMKOM:  Brannmannen David Ruhl døde i kampen mot skogbrannene i California. Her er et bilde av brannmannen fra 2014. Foto: Black Hills National Forest via AP
OMKOM: Brannmannen David Ruhl døde i kampen mot skogbrannene i California. Her er et bilde av brannmannen fra 2014. Foto: Black Hills National Forest via AP Vis mer

Januar var den tørreste måneden noensinne målt i California, etterfulgt av en vår med svært små snømengder.

Dette har igjen ført til at Californias største innsjø, Salton Sea, snart er uttørket, og at myndighetene har satt i gang harde tiltak mot vannsløsing.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer