TOK FARVEL: Medlemmer av Council on American-Islamic Relations holder minnestund for de unge drepte muslimene Deah Barakat, Yusor Abu-Salha og Razan Abu-Salha. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP
TOK FARVEL: Medlemmer av Council on American-Islamic Relations holder minnestund for de unge drepte muslimene Deah Barakat, Yusor Abu-Salha og Razan Abu-Salha. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFPVis mer

Tusenvis tok farvel med drepte ungdommer i USA

Mer enn 5.000 mennesker tok farvel med de tre drepte studentene i North Carolina. Amerikansk politi undersøker om de ble drept fordi de var muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og tallrike fordømmelser på sosiale medier under emneknaggen #MuslimLivesMatter.

Den 46 år gamle mannen som er siktet for drapene, har uttrykt sterk motstand mot religion på sosiale medier. Politiets teori er i utgangspunktet at bakgrunnen for trippeldrapet var en krangel om parkeringsplass, men politiet undersøker også hvorvidt 46-åringen kan ha vært motivert av hat mot ofrene fordi de var muslimer.

Torsdag startet også FBI en egen etterforskning av drapene, men det er ikke kjent hva de føderale etterforskerne skal granske i saken.

Deah Barakat (23), hans kone Yusor Abu-Salha (21) og hennes søster Razan Abu-Salha (19), ble skutt og drept tirsdag i et borettslag rundt tre kilometer fra University of Carolinas campus i Chapel Hill.

Ofrenes familier tryglet torsdag USAs president Barack Obama om å be FBI etterforske trippeldrapet som hatkriminalitet.

- Vi er helt sikre på at døtrene våre ble rammet på grunn av religionen. Dette var ingen parkeringskrangel, disse barna ble henrettet med skudd i bakhodet, sa søstrenes far Mohammed Abu-Salha da han tok farvel med døtrene i Raleigh torsdag.

(NTB)