Tusenvis tok til gatene i Tel Aviv

Tre drept og elleve såret etter at en mann skjøt vilt på homoklubb. Politiet jakter våpendesperado i Tel Aviv.

TOK TIL GATENE: Israelere tok til gatene i Tel Aviv utenfor homoklubben der tre ble drept og elleve såret etter at en våpendesperado skjøt vilt mot folkemengden. De fleste var svært unge. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/Scanpix
TOK TIL GATENE: Israelere tok til gatene i Tel Aviv utenfor homoklubben der tre ble drept og elleve såret etter at en våpendesperado skjøt vilt mot folkemengden. De fleste var svært unge. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hundrevis av politifolk deltar nå i jakten på våpendesperadoen som skjøt vilt rundt seg på homoklubben Ha'agudah i Tel Aviv i går kveld lokal tid.

To personer døde under den dramatiske hendelsen, og i natt har israelsk politi bekreftet at en tredje person også er død etter skytingen.

Desperadoen, som skal ha vært en svartkledd mann, såret ytterlig elleve personer. Fire av de sårede har alvorlige skader, opplyser politiet til nyhetsbyrået AP.

Svært unge ofreGjerningsmannen kom stormende inn et klubblokale i kjelleren til Tel Aviv Gay and Lesbian Association. En ungdomsgruppe i organisasjonen var samlet.

- Mange av de skadde er svært unge, forteller et øyenvitne til den israelske tv-kanalen Channel 10.

Politiets talsmann, Micky Rosenfeld, sier mannen satte pistolen i hylsteret og forsvant fra åstedet til fots og ut i Tel Avivs gater.

Politiet betrakter drapene som en kriminell handling, og setter dem ikke i sammenheng med Israels konflikt med palestinerne.

Meretz MK Nitzan Horowitz, det eneste åpent homofile medlemmet av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, fordømmer angrepet og omtaler det som hatkriminalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer