Tusenvis trosset portforbudet i natt

Og idag kan en million mennesker innta Kairos gater.

OVERNATTET: Flere tusen mennesker tilbrakte natten på Tahrir-plassen i hjertet av Kairo, før milliondemonstrasjonen som er ventet idag mot President Hosni Mubarak. Foto: Mohammed Abed/AFP/Scanpix
OVERNATTET: Flere tusen mennesker tilbrakte natten på Tahrir-plassen i hjertet av Kairo, før milliondemonstrasjonen som er ventet idag mot President Hosni Mubarak. Foto: Mohammed Abed/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis har tilbrakt natten på Tahrir-plassen i hjertet av Kairo, ifølge BBC.

De har satt opp en teltleir på plassen som har fått kallenavnet «Freedom-Hotel».

Motstanderne av Mubarak-regimet mobiliserer til massedemonstrasjon, der målet er å samle minst en million mennesker i hjertet av Kairo idag.

Hæren har lovet at den ikke vil gripe inn mot fredelige protester, og fra president Mubaraks kontor kom det signaler om dialog med opposisjonen igår kveld.

- Må gå av - Etter denne dagen, vil Egypts innbyggere tenke annerledes. Vi vil forlange våre rettigheter, sier Mostafa, en av demonstrantene al-Jazeera snakket med på plassen i natt.

- Mubarak må gå, og vi trenger ingen militær-regjering heller.

- Vi har ventet så lenge for å få bort den gamle regjeringen, sier han.

Følg situasjonen i Egypt direkte i vårt Live-studio.

Vil ha dialog Egypts nyutnevnte visepresident Omar Suleiman leste igår opp en kunngjøring på statlig Tv der han snakket på vegne av President Mubarak.

Ifølge Suleiman er regjeringen villig til å gå i dialog med alle de politiske gruppene i landet.

Men demonstrantene har ingen planer om å avlyse den planlagte massemønstringen idag, og fastholder sitt krav om at president Hosni Mubarak må gå av.

- Det eneste vi godtar fra ham er at han kommer seg på et fly og reiser, sier en av demonstrantene på Tahrir-plassen.

- Dempe kritikken USA og EU har sluttet seg til demonstrantenes krav om frie valg i Egypt, mens Israel advarer og mener at vestlige land må støtte opp under Mubarak.

«Det er i Vestens og hele Midtøstens interesse å opprettholde stabiliteten i Egypt. Derfor må vi dempe kritikken mot president Hosni Mubarak», heter det i en instruks fra statsminister Benjamin Netanyahus regjering til landets diplomater i utlandet.

«FREEDOM HOTEL»: Flere tusen mennesker har tilbrakt natten i hjertet av Kairo før dagens varslede gigantdemonstrasjon i den egyptiske hovedstaden. Foto: Suhaib Salem/Reuters/Scanpix
«FREEDOM HOTEL»: Flere tusen mennesker har tilbrakt natten i hjertet av Kairo før dagens varslede gigantdemonstrasjon i den egyptiske hovedstaden. Foto: Suhaib Salem/Reuters/Scanpix Vis mer