Tusenvis ventes til «mirakelmøte»: - Familier som tar med barna på dette begår en alvorlig krenkelse

Levi Fragell i Human-Etisk Forbund frykter en radikalisering i kristne miljøer i Norge.

KRITISK: Levi Fragell reagerer på det han mener er en framvekst av amerikanske forkynnere, og en radikalisering av kristne miljøer i Norge. MONTASJE:  TV Visjon Norge (annonse)/Dagbladet.
KRITISK: Levi Fragell reagerer på det han mener er en framvekst av amerikanske forkynnere, og en radikalisering av kristne miljøer i Norge. MONTASJE: TV Visjon Norge (annonse)/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I starten av mai kommer mirakelpredikanten Guilermo Maldonado til Fornebu utenfor Oslo med showet  «Jesus helbreder i dag».

Predikanten har en stor fanskare over hele verden, og det finnes mange videoer på YouTube som påstår å vise hvordan mannen foretar helbredelser og demonutdrivelser.

Arrangementet har fått Levi Fragell i Human-Etisk Forbund til å se rødt.  I et innlegg på Facebook går han så langt som å kalle det en «alvorlig krenkelse mot barn», som slipper inn gratis på arrangementet:

- Jeg tror folk tiltrekkes til denne religionsvarianten fordi de tror det skjer mirakler. Troens bevis kan lure folk inn i miljøene. At det også appelerer til barn, gjør at småbarn trykkes inn i dette miljøet, og det kan skape uheldige skjebner for de som er berørt, sier Fragell.

Må ta avstand Andelen unge som definerer seg som personlig kristen har økt fra omtrent 10 prosent i 1985 til 30 prosent i 2013, viser Ipsos-rapporten «Slik er Ungdommen».

Fragell er bekymret for det han mener er en radikalisering innen kristne organisasjoner i Norge, deriblant den Norske Kirke. Han trekker fram at oasebevegelsen i Norge, som er en del av Den Norske Kirke, også har fått kritikk tidligere for amerikanske forkynnere på sine sommerleirer for barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer