STERKE FØLELSER: Politiet måtte ty til opprørsutrustning da mange tok til gatene for å feire Margaret Thatchers død 9. april. I kveld er det planlagt nye demonstrasjoner.  Foto: ANDREA FALLETTA / AFP / NTB SCANPIX
STERKE FØLELSER: Politiet måtte ty til opprørsutrustning da mange tok til gatene for å feire Margaret Thatchers død 9. april. I kveld er det planlagt nye demonstrasjoner. Foto: ANDREA FALLETTA / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Tusenvis vil feire Thatchers død i kveld

Britisk politi frykter opptøyer under fest på Trafalgar Square.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis har varslet at de vil feire Margaret Thatchers død.Det er den tidligere statsministerens politiske motstandere som forbereder en større feiring på den kjente plassen midt i London.

Byens ordfører, Boris Johnson, sier at de er forberedt på at festen kan bli voldelig, etter at det har sett tendenser til dette også tidligere i uka.

Det er ikke organisert noen offisiell demonstrasjon, men over 1.500 har gjennom Facebook meldt sin ankomst til en fest på Trafalgar Square på kvelden.

Ifølge avisen The Guardian reiser representanter fra kullgruvearbeiderne som kjempet mot Thatcher i en årslang streik i 1985 til London for delta på festen. Også studenter og politiske motstandere har meldt interesse for markeringen.

Boris Johnson har uttalt at folk har rett til å demonstrere, men advarer med at politiet vil kjøre en tøff linje om feiringen blir voldelig.

- Vi lever i et demokrati, og folk har rett til å demonstrere, ha det morsomt og gjøre hva de vil. Hva de ikke kan gjøre, mener jeg, er å bruke dødsfallet til en eldre person til å starte bråk eller slagsmål, sa Johnson til LBC radio fredag.

(NTB)