61 har testet positivt for coronavirus:

Tusenvis virus-isolert i flytende «fengsel»

Tusenvis av passasjerer er innesperret i lugarene sine på cruiseskipet «Diamond Princess» etter utbrudd av coronavirus. Så langt er 61 passasjerer smittet.

INNESPERRET: Passasjerene på cruiseskipet «Diamond Princess» får kun forlate lugarene sine i 1,5 timer om dagen. Skipet ligger ankret opp utenfor Yokohama i Japan. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB scanpix
INNESPERRET: Passasjerene på cruiseskipet «Diamond Princess» får kun forlate lugarene sine i 1,5 timer om dagen. Skipet ligger ankret opp utenfor Yokohama i Japan. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skipet ligger nå ankret opp utenfor Yokohama i Japan, og karantenen kan komme til å vare i opp mot to uker. Passasjerene forteller om tørt brød og lite med plass.

– Det er en forferdelig situasjon for de fleste passasjerene. Å sitte fast her og være forvist til lugarene. Vi får ikke forlate rommene, sier en av de virusfaste, britiske David Abel, ifølge NTB.

- All luksus, som å ha en stuert til å re senga eller putte sjokolade på puta - de dagene er over. Vi må selv ta ansvar for renslighet og hygiene på vårt eget rom. Undertøyet vårt må vi vaske for hånd, og vi har ikke noe annet enn håndsåpe, skriver Abel på Facebook ifølge BBC.

Karantenen er ventet å vare fram til 19. februar, noe som har ført til bekymring over tilgangen til blant annet medisiner. En av passasjerene vinket torsdag fra balkongen med et flagg med påskriften «medisinmangel»:

- Smertefulle host

Også cruiseskipet «World Dream», som ligger i havn i Hongkong, holdes i karantene, etter at åtte tidligere passasjerer har testet positivt for viruset. Det er imidlertid ikke påvist smitte hos noen av passasjerene om bord foreløpig, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer