Tutsi stoppet all trafikk

Elghunden Tutsi (8) stoppet all trafikk på E18. dermed ble hun deltager i en pågående trafikkaskjon for bedre vei.

DEMONSTRANT: Uten selv å ane det, ble den norske elghunden Tutsi (8) deltager i aksjonen for fire felts kjørebane på E18. FOTO:PRIVAT
DEMONSTRANT: Uten selv å ane det, ble den norske elghunden Tutsi (8) deltager i aksjonen for fire felts kjørebane på E18. FOTO:PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOLDE/RISØR (Dagbladet):
Lørdag aksjonerte rundt 60 lastebiler for å demonstrere sitt ønske om at E18 skulle bygges ut til fire felter. Politiet i Agder politidistrikt hadde nettop inndratt aksjonens løyve til kolonnekjøring, da hjelpen kom fra uventet hold. Rett før Risør tok elghunden Tutsi kontroll over motorveien.

- Vi hadde nettopp hatt en heftig diskusjon med politiet som nektet oss videre kolonnekjøring da denne hunden stod midt i veien og hindret all trafikk, forteller aksjonsleder Vidar Tellefsen til Dagbladet. Operasjonssentralen i Agder raste over at vi hadde stoppet opp for hunden. De ba oss binde bikkja fast i autovernet og kjøre videre. De var drittlei hele aksjonen, forteller Tellefsen.

Omsorg Men Tutsi var i gode hender hos aksjonistene. Tellefsen mener de brukte rundt 20 minutter før de hadde fått lokket hunden til å rolig følge med ut av veien. I mellomtiden var hundens eier blitt sporet opp.

- jeg er kjempeglad for at det tok så godt vare på hunden min, sier eieren Arvid Lindal til Dagbladet.

Han kan ikke fatte at politiet ønsket å binde Tutsi fast til autovernet og la verden gå videre i sin vante gang.

- Etter min oppfattning ville det ha vært et grovt brudd på dyrevernloven. Jeg kan ikke fatte hva de aktuelle politimennene tenkte på når de forsøkte å utstede en slik ordre. Man tjorer ikke en annen manns bikkje fast og forlater den, så enkelt er det, sier Lindal.

Ferten av elg Tutsi var ute på jakt og fulgte elgspor da den havnet i kjørebanen. Eieren aner ikke hva som gjorde at den valgte å ta oppstilling midt på E18.

- Jeg så i ettertid at elgen hadde vært bare noen meter unna veien. Men jeg har ingen god forklaring på hvorfor den valgte å stille seg i veibanen som demonstrant, sier en lattermild Lindal som nå har Tutsi logrende og fornøyd hjemme hos seg.

- jeg vil gjerne få takket de som passet på Tutsi, det setter jeg umåtelig pris på, sier han til slutt.

PERNILLE: Pernille Toresdatter tok seg ekstra godt av Tutsi før hun ble gjenforent med eieren Arvid Lindal. FOTO:PRIVAT
PERNILLE: Pernille Toresdatter tok seg ekstra godt av Tutsi før hun ble gjenforent med eieren Arvid Lindal. FOTO:PRIVAT Vis mer