Tv- veterinær Trude jages av forstyrret mann

LONDON (Dagbladet): TV-veterinæren Trude Mostue plages og jages av en innpåsliten beundrer. Etter det grusomme drapet på BBC-stjernen Jill Dando tidligere i år, valgte Trude denne uka å varsle BBCs sikkerhetsavdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Trude Mostue tok opp problemene med sin ledelse, har BBC og politiet aksjonert.

- Man vet aldri hvilke mennesker man plutselig får litt for nært inn på livet, og jeg valgte å varsle BBC etter drapet på Jill Dando. Jeg møter i BBCs sikkerhetsavdeling i anledning saken en av de første dagene, sier Trude Mostue til Dagbladet.

Det var den britiske avisa The Mirror som over to sider i går fortalte om Trudes lange kamp mot den slibrige beundreren som «sniker seg inn på henne» .

- Drapet på Jill Dando sjokkerte meg, og rystet meg. Jeg følte meg plutselig veldig eksponert og sårbar. Jeg er blitt smertelig klar over at jeg ikke lenger er bare en TV-veterinær, men en mediekjendis, sier Trude Mostue til Dagbladet.

Sjokkerte TV-England

Mandag 26. april ble den engelske TV-stjernen Jill Dando (37) skutt og drept på dørstokken til sitt eget hus. En av de heteste polititeoriene er at drapsmannen er en «stalker» - en sinnsforvirret beundrer. Drapet sjokkerte hele England. Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Sjefsinspektør Hamish Campbell ved Metropolitan-politiet tror at drapsmannen kan være en «stalker». En ekspert har informert etterforskerne om hvordan sinnsforvirrede fans opererer. Det er ikke funnet bevis for at Dando ble terrorisert eller forfulgt, men i fjor skal hun ha blitt plaget av en mann som skrev trusselbrev og drev telefonterror.

Dando ledet et av Englands mest populære programmer, «Crimewatch». Der var hun med på å løse en rekke uoppklarte krimsaker.

Drapet på Jill Dando har imidlertid gjort at BBC bruker tid og ressurser på å verne sine TV-eksponerte kjendiser. Plageånder blir raskt anmeldt, og politiet reagerer kjapt.

Drapet på Jill Dando er ikke oppklart, og er fortsatt et mysterium.

Beundreren

Den sinnsforvirrede mannen som har plaget Mostue, skriver lange brev til henne, sender henne gaver og spør om han kan få hårlokker fra henne. Trude Mostue forteller til Dagbladet at mannen har sendt henne bilde av seg selv, han har skrevet dikt til henne og gitt henne adressen sin.

- Han har foreløpig ikke virket farlig, men man vet aldri, sier Trude Mostue til Dagbladet.

Ba om hårlokker

Det er over to år siden mannen begynte å snike seg inn i livet hennes. Da sendte han sitt første brev, som Trude faktisk syntes bare var hyggelig.

- Men denne mannen utviklet seg fra å være en vanlig fan til noe langt mer. Han sendte meg merkelige presanger, som halsbånd med et bilde av meg i amuletten. Han har skrevet og spurt om å få hårlokker fra meg, og han er tydeligvis overbevist om at vi har et hemmelig fellesskap. Det er ingen tvil om at mannen har psykiske problemer, sier Trude Mostue.

Den norske veterinæren, som er blitt superkjendis gjennom BBC i Storbritannia, presiserer at mannen aldri har truet henne. Brevene er imidlertid fulle av kjærlighetserklæringer, og han vet hvor hun jobber og hvor hun bor.