Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2: - Giske ville ha venn inn i Telenor-styret

Næringsminister Trond Giske (Ap) krevde i fjor å få en nær venn plassert i styret i Telenor, men mislyktes, melder TV 2. Giske kaller det hele oppspinn.

- BARE TULL: Trond Arne Giske (Ap) benekter påstandene om at han krevde å få en venn inn i Telenor-styret.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- BARE TULL: Trond Arne Giske (Ap) benekter påstandene om at han krevde å få en venn inn i Telenor-styret. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 viser til «flere kilder nær på prosessen» og sier at Giske skal ha hatt en konfrontasjon med nominasjonskomiteen i Telenor. Næringsministeren ønsket angivelig en styreplass for sin venn Tore O. Sandvik, fylkesordfører i Sør-Trøndelag.

Komiteen avviste dette med henvisning til manglende kompetanse og at forholdet mellom Giske og Sandvik var for tett, heter det i innslaget.

Giske avviser blant påstanden om at han skulle ha framsatt noe krav.

- Hvis vi hadde ønsket det, så hadde det blitt sånn. Staten forvalter 54 prosent av eierskapet i Telenor. Det var et enstemmig valg i nominasjonskomiteen. Vi har aldri satt fram krav til sammensetningen i Telenor-styret, sier Giske i en kommentar til TV 2.

Han reagerer på at dette blir nevnt i sammenheng med Entra-saken og betegner oppslaget som en «sammensausing» av påstander.

(NTB)