FLY PÅ BAKKEN: Norwegian-streiken trappes opp i dag. Nå svarer selskapet med å leie inn både fly og mannskaper. Det får fagforeninga til å se rødt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FLY PÅ BAKKEN: Norwegian-streiken trappes opp i dag. Nå svarer selskapet med å leie inn både fly og mannskaper. Det får fagforeninga til å se rødt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

TV 2: - Norwegian leier inn fly og mannskaper for å gjennomføre Europa-ruter

- Moralsk forkastelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Streiken i Norwegian ble tatt til et nytt nivå i går kveld da det ble klart samtlige innenriksfly vil bli satt på bakken fra og med onsdag morgen.

Nå er det ifølge TV 2 klart at flyselskapet vil hente inn en rekke utenlandske leiefly for å begrense skadene av streiken.

- Ja, vi kommer til å leie inn fly og mannskaper i håp om at vi skal klare å gjennomføre en del Europa-ruter onsdag, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til TV 2.

- Moralsk forkastelig Leder i fagforeninga Parat, Hans-Erik Skjæggestad, sier til kanalen at dette vil gi nye reaksjoner og involvere internasjonale fagforeninger.

- Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier han.

Sandaker-Nielsen påpeker at de har det juridiske på sin side.

- De ser ikke ut til å være opptatt av å finne en løsning, men å spille det streikebryteri-kortet. Vi er på trygg juridisk grunn, og det er klart at når datterselskapet vårt ikke kan levere de tjenestene de skal så må vi hente tjenestene fra noen andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spill i kulissene? Sent tirsdag kveld begynte ryktene å gå om at flere Norwegian-piloter hadde blitt kontaktet av bemanningsselskapet OSM med tilbud om kontrakter.

- Vi er kjent med at OSM har brukt kvelden på å ringe rundt til piloter i Norge og Danmark for å tilby OSM-kontrakter. Tilbakemeldingene renner inn fra våre medlemmer, de sier unisont nei til disse kontraktene, sier Halvor Vatnar i Norwegian Pilot Union (NPU) i en e-post til Dagbladet, formidlet via kommunikasjonssjef i Parat, Arve Sigmundsstad.

- Samholdet i pilotkorpset sterkt, dette oppleves utelukkende som nok et forsøk på fagforeningsknusing, sier Vatnar i meldinga.

Den svenske kringkasteren SVT skrev i går kveld at Norwegian i kveld har ringt rundt til svenske piloter med et ultimatum om at de vil miste jobben dersom de ikke takker ja til en jobb i bemanningsselskapet OSM.

Det er usikkert om SVT her har blandet Norwegian, og OSM, men på spørsmål fra Dagbladet om dette stemmer, har kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik, følgende kontante svar:

- Nei.