Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2: - Voldtektssiktet skal ha tilstått flere overgrep

Er siktet for voldtekt i en barnehage i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den barnehageansatte mannen som er siktet for å ha voldtatt en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen, skal ha tilstått å ha begått overgrep mot flere barn, etter det TV 2 erfarer.

TV-kanalen skriver på sin nettside at politiet i løpet av helgen har kontaktet foreldrene til de aktuelle barna og informert om det som har kommet fram i avhørene.

- Det var naturlig nok svært berørte foreldre, som var bekymret for om det mest dyrebare de har - barna deres - kan ha blitt utsatt for overgrep, sier kommunaldirektør Robert Rastad til TV 2 etter et møte mellom foreldre, politi og Bergen kommune.

Skal ha lastet ned overgrepsbilder Mannen er også siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra Internett gjennom en årrekke, etter at politiet beslagla datamaskinen hans etter pågripelsen.

Bergen kommune er gjort kjent med at politiet har satt i gang etterforskning av et mulig seksuelt overgrep, heter det i en pressemelding.

Ifølge det Bergensavisen omtaler som sikre kilder, meldte den fire år gamle gutten fra om overgrepet til faren sin, som så gikk direkte til politiet. Avisen skriver at den anmeldte hendelsen skal ha skjedd onsdag i forrige uke, og at mannen ble pågrepet før helgen.

Mannen er varetektsfengslet for fire uker.

Godtok varetektsfengsling Mannens forsvarer, advokat Beate Hamre, sier til Bergensavisen at klienten godtok begjæringen om varetektsfengsling. Den siktede mannen møtte ikke selv under fengslingsmøtet i Bergen tingrett mandag, og det er foreløpig ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Til NTB opplyser Hamre at saken er underlagt fullstendig taushet.

- Jeg har derfor ikke anledning til å kommentere saken ytterligere, skriver hun i en SMS.

Ifølge Bergens Tidende skal mannen ha sagt «jeg kommer neppe tilbake her» da han ble pågrepet av sivilkledd politi i barnehagen.

Vil avhøre flere barn Ifølge Bergens tidende (BT) har politiet informert flere foreldre om at de vil avhøre barna deres, på bakgrunn av informasjon fra mannen. Ifølge Eli Valheim, politiets påtaleansvarlige i saken, har politiet beslaglagt mannens datamaskin, og er nå i ferd med å gjennomgå den.

- Dette er en person har vært i barnehagen lenge. Alle har hatt et godt forhold til ham. Han er en hyggelig person, lett å snakke med, og barna likte ham godt. Det var sjokkerende å høre om pågripelsen, sier FAU-lederen i den aktuelle barnehagen til BT, som skriver at mannens forsvarer ikke har villet kommentere.

Hele Norges coronakart