TV 2 beklaget Grønnerød-bilder

TV2 beklaget i nyhetssendingen klokken 21.00 onsdag kveld at de viste bilder av trippeldrapssiktede Lars Grønnerød i 18.30-sendinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tok kontakt med TV2 straks jeg så bildene der Lars Grønnerød løper inn i rettssalen med jakke over hodet. Jeg reagerte på at han ble filmet «som en tyv i natten» når vi hadde gitt beskjed om at han ikke skulle fotograferes eller filmes, sier Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik.

- Jeg ga beskjed om at jeg ville ta dette opp i retten torsdag og kreve at TV2 ble ilagt en rettergangsbot hvis ikke filmingen ble beklaget. Etter at det ble gjort i 21-sendingen, anser jeg saken som ute av verden, sier Wiik Sørvik til NTB onsdag kveld.

Slettet opptak

Under befaringen på Orderud gård onsdag ettermiddag, tok Grønnerøds andre forsvarer, Morten Kjensli, et knallhardt oppgjør med et TV2-team som filmet hans klient:

- Dere må da kjenne loven og vite at dette fortsatt er et rettsmøte selv om vi er ute på befaring, raste advokat Kjensli.

- Få navnene deres, dette skal rapporteres til deres arbeidsgiver, sa advokat Steinar Wiik Sørvik.

Mens Wiik Sørvik så på, slettet TV2-teamet bildene av Grønnerød. Men dette var ikke godt nok for advokatene.

- Det er klart vi vil gå videre med dette, tordnet Wiik Sørvik før han gikk tilbake til Grønnerød etter å ha lekset opp for TV2-teamet.

Ikke identifiseres

Wiik Søvik sier til NTB at denne episoden var noe av bakgrunnen for at han reagerte mot TV2 onsdag kveld.

- Samtidig skal vi ikke være helt firkantet. Vi har sagt at dersom det tas bilder der det er flere folk samlet og Grønnerød står sammen med dem uten at han kan identifiseres, så skal vi ikke reagere på det, sier Wiik Søvik.

Etter at TV 2 hadde gått ut med sin beklagelse onsdag kveld, lå fortsatt de omstridte bildene ute på TV2's web-tv.

De ville imidlertid bli tatt bort også der så snart det teknisk lot seg gjøre, fikk NTB opplyst onsdag kveld.