TV 2 benekter narkorazzia

TV 2 sier de ikke slapp inn politiet som ville lete etter narkotika i utenriksredaksjonen. Det stemmer ikke med politiets beslagsrapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor avslørte politiet i Bergen en hasjplantasje i en leilighet i Bergen sentrum. Blant de arresterte var en ansatt i TV 2.

Etter å ha pågrepet mannen, oppsøkte politiet arbeidsplassen med en ransakingsbeslutning. Denne var utstedt etter ordre fra politiadvokaten i Bergen, som dermed brøt straffeprosesslovens paragraf 197.

Etter loven heter det: «Ved ransaking av redaksjonslokale eller tilsvarende skal slik beslutning treffes av statsadvokaten, og bare dersom det er sannsynlig at etterforskningen vil bli vesentlig skadelidende dersom man skulle vente på rettens beslutning.»

Nekter

Nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland sier til Dagbladet.no at politiet ikke slapp inn i redaksjonen.

- De slapp inn nede, men det har ikke vært noen razzia. Det ble ikke gjort noen undersøkelser eller beslag, sier Øvre Helland.

Dagbladet.no har fått tilgang til beslagsrapporten som ble skrevet etter ransakingen av redaksjonen. Der står det ingenting om at de ble nektet adgang.

Det står derimot at den TV 2-ansatte disponerte en kontorpult sammen med tre andre, og at han ikke hadde noen private skuffer, skap eller garderobeskap.

- Politiet hadde med seg ransakelsesordre. En redaksjonssjef ble beordret ned til dem, mens vi konfererte med vår advokat. Det ble besluttet at vi ikke ønsket at de skulle få tilgang til redaksjonen, men da vi skulle gi politiet beskjed, hadde de allerede gått, sier Øvre Helland.

- Hvordan kan politiet ha skrevet i beslagsrapporten at den siktede disponerte en kontorpult med tre andre, og ikke hadde private skuffer, skap eller garderobeskap hvis de ikke har vært inne i redaksjonen?

- Det vet jeg ikke, men det ble ikke gjennomført noen form for ransaking, sier Øvre Helland til Dagbladet.no.

Bekreftet

Tidligere i dag bekreftet TV 2s informasjonsdirektør, Rune Indrøy, at politiet var inne i redaksjonen.

- Det ble ganske proft håndtert av både nyhetsredaktør og politiet, sier Indrøy til Dagbladet.no.

Den mistenkte TV 2-ansatte satt allerede arrestert da politiet oppsøkte utenriksredaksjonen i fjernsynskanalen. Dermed var det liten risiko for at han skulle kvitte seg med eventuelle bevis på arbeidsplassen. Den nå siktede mannens advokat, Pål Minde, har anmeldt politiadvokaten i saken til SEFO. Nå er politiadvokaten anmeldt for grov uforstand i tjenesten.

- Det stemmer at jeg har anmeldt advokaten til SEFO, og det stemmer at jeg er sjokkert over behandlingen min klient har fått, sier Minde til Dagbladet.no.

TV 2-mannen er tiltalt for grov narkotikakriminalitet. Saken kommer opp for Bergen tingrett 4. desember.

Arkivfoto fra TV 2s nyhetsstudio i Bergen. Det var utenriksredaksjonen som fikk politibesøk, og personen på dette bildet har ingen forbindelse til razziaen.