TV 2: Flertallet tror Solberg blir gjenvalgt

- Veldig hyggelig.

TROR PÅ ERNA: En ny måling viser at folket tror Erna Solberg bli gjenvalgt om ett år. Her er hun sammen med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre før partilederdebatten under Arendalsuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TROR PÅ ERNA: En ny måling viser at folket tror Erna Solberg bli gjenvalgt om ett år. Her er hun sammen med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre før partilederdebatten under Arendalsuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ett år før stortingsvalget svarer over halvparten av de spurte at de tror Erna Solberg (H) får fornyet tillit som statsminister, ifølge en ny meningsmåling.

I en ny måling TNS Gallup har utført for TV 2, svarer 51,3 prosent av de spurte at de tror Solberg fortsatt er Norges statsminister etter valget.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at folk tror det, men så er det viktig at man også skal stemme. Nesten alle meningsmålingene nå gir jo regjeringen et mye bedre grunnlag enn noen regjering har hatt et år før valget helt tilbake til Willoch-regjeringen, sier Solberg til kanalen.

I helga åpnet både Solberg og utfordrer Jonas Gahr Støre (Ap) valgkampen. Blant de spurte svarer 44,9 prosent at de tror Arbeiderparti-lederen overtar statsministerposten.

- Jeg synes det er ganske mye inspirasjon i den målingen, vi nærmer oss ansikt til ansikt, sier Støre.

Ifølge TV 2 tror flertallet av kvinnene Solberg får fortsette i jobben, mens mennene er delt på midten i spørsmålet om hvem som blir Norges neste statsminister.

Unge velgere har mest tro på Støre, mens de eldre tror på gjenvalg.

Tidligere søndag meldte VG at deres meningsmåling viste at flertallet ønsker Støre som statsminister. Ifølge avisa svarer 38 prosent at de vil ha Støre, mens 33 prosent ønsker at Solberg skal fortsette som statsminister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer