Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2-fotograf omkom i bilulykke i Irak

TV 2-fotograf Knut André Danielsen omkom i en bilulykke i Irak i natt. Journalist Anders Sæther er lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VEIEN: Det var på denne strekningen, hoveveien fra den jordanske grensen til Bagdad, TV2-teamet kjørte av veien i morges.

Sæther blir nå fraktet til King Husseins hospital i Amman. Danielsen blir sansynligvis også fraktet videre til det samme sykehuset.

- Irakiske myndigheter behandler denne saken raskt. Vi regner med at det blir utstedt en dødsattest i løpet av dagen slik at vi raskest mulig får fraktet ham hjem, sier nyhetsredaktør Bjarne Berg til Dagbladet :på nettet.

Reportasjereise

TV-teamet på tre skulle på en ukes lang reportasjereise i Bagdad. Den tredje personen i bilen var en sjåfør fra Jordan, også han er lettere skadd. De kjørte fra Jordan i går ettermiddag.

Bilturen, som tar normalt cirka 12 timer, endte tragisk tidlig i natt, cirka 35 kilometer vest for Bagdad.

På vei til Jordan

De skadde ble først fraktet til et lokalt sykehus ved Ramidj vest for Bagdad, opplyser nyhetssjef Kjell Øvre Helland i TV 2.

Journalist Ander Sæther blir nå fraktet i en buss på vei til Amman.

På bussen har han følge av en produsent fra BBC. Han ventes til Amman ved 17-tida i ettermiddag.

Knut André Danielsen blir fraktet til Bagdad, hvor det norske konsulatet vil stå for hjemsendelse og de praktiske arrangementer.

Kolliderte med buss?

Det er motstridende opplysninger om årsaken til ulykken. Noen påstår at de kolliderte med en buss, mens andre hevder at sjåføren sovnet ved rattet og kjørte av veien.

Bilen, etter det Dagbladet får opplyst en Chevrolet Silverado leiet i Jordan, er en stor og solid bil. Veistrekningen de kjørte på er bred og snorrett.

Det var et BBC-team som informerte TV 2 om ulykken i morges. Da hadde allerede Iraks informasjonsdepartement meldt om ulykken.

Viktig veiforbindelse

I dag er den lange hovedveien nordvestover mot den jordanske grensen den viktigste forbindelseslinje mellom Irak og omverdenen. En tsjekkisk journalist mistet livet da han skulle reise ut av landet via denne landeveien etter et besøk i Bagdad for om lag ett år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media