TV 2-Fredrik ute av Irak

Reporter Fredrik Græsvik og redigerer Aage Aune har forlatt Irak. TV 2 fryktet for de ansattes sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Græsvik og Aune reiste torsdag ut av Irak og inn i Jordan. De reiste i en kolonne bestående av fire biler.

- Så vidt jeg vet gikk det greit å krysse grensen, sier nyhetsredaktør i TV 2, Kjell Øvre Helland, til NTB.

Avgjørelsen om å trekke TV-teamet ut av Bagdad ble tatt på grunn av invasjonsstyrkenes fremrykking mot byen de siste dagene.

TV 2 konfererte også med organisasjonen AKE (Awareness, Knowledge, Excellence), som jobber med sikkerhetsvurderinger for journalister, før de trakk Græsvik og Aune ut.

Risiko for gatekamper

- Mye kan tyde på at situasjonen for våre folk i Bagdad kunne ha blitt potensielt mye farligere enn det den har vært de siste ukene, med risiko for gatekamper og en lang og usikker periode under beleiring. Dette ville vi ikke ta sjansen på, av hensyn til våre medarbeideres sikkerhet, sier Kjell Øvre Helland.

TV 2 fryktet at hvis de ikke trakk medarbeiderne sine ut av Bagdad nå, kunne det bli lenge til neste gang det blir mulig å reise ut av landet.

Tre uker

Fredrik Græsvik og Aage Aune har vært stasjonert i den irakiske hovedstaden de tre siste ukene. Om de to nå skal reise hjem til Norge eller om de fortsatt skal dekke krigen fra et av Iraks naboland er foreløpig ikke bestemt, opplyser nyhetsredaktøren i TV-kanalen.

TV 2 har en annen reporter og redigerer på vei inn i Sør-Irak.

(NTB)