TV 2 frikjent av lagmannsretten

TV 2 er i Gulating lagmannsrett i Bergen frikjent i erstatningssaken som tidligere hjelpepleier Eva-Mai Larsen ved Landås menighets eldresenter reiste etter at tv-kanalen brukte navn og bilde av henne da hun i april 1995 ble pågrepet og siktet i Landåssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaktør Bjarne Berg i TV 2 sier til NTB at han er fornøyd med dommen. Han regner med at rettskraftig dom først vil foreligge etter at også Høyesterett har behandlet saken. Begge parter gjorde det i byretten klart at saken ville bli anket til Høyesterett.

I Bergen byrett ble TV 2 dømt til å betale Eva-Mai Larsen 450.000 kroner i erstatning.

Eva-Mai Larsen ble siktet for drap av ti pasienter ved eldresenteret. Saken ble senere henlagt.

- Vi som jobber i pressen mener at i en sak som dette må vi også i Norge kunne identifisere en siktet med navn og bilder. Men nå blir det opp til Høyesterett å trekke grenser for hvor langt pressen kan gå i en slik sak, sier Bjarne Berg.

Advokat Tor Kjærvik sier til NRK at Eva-Mai Larsen er skuffet over lagmannsrettens dom og at den vil bli anket til Høyesterett.

Dommen i lagmannsretten ble avsagt under dissens. Et flertall på en av de tre juridiske dommerne og de fire leke meddommerne frikjente TV 2, mens mindretallet - de to øvrige juridiske dommerne - ville dømme tv-kanalen.

Lagmannsretten bestemte at hver av partene skal bære sine egne saksomkostninger for byretten og lagmannsretten.

(NTB)