Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TV 2 har kjøpt aksjer i Brann

BERGEN (NTB): TV 2 har kjøpt 5 prosent av aksjene i Sportsklubben Brann. Viseadministrerende direktør og programredaktør Finn H. Andreassen i TV 2 ser ikke engasjementet som kontroversielt, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har diskutert den etiske problematikken og har ingen betenkeligheter. Jeg tror ikke våre sportsjournalister vil legge bånd på seg i forhold til kritisk journalistikk, sier Andreassen.

Lederen i Norsk Journalistlag, Diis Bøhn, er imidlertid negativ til denne koplingen.

- Jeg synes TV 2 burde latt være. Selvfølgelig er både journalister og ledelse klar over at det vil bli stilt store krav til etikken og vurderingene overfor Brann heretter. TV 2 vil bli fulgt med argusøyne, og publikum vil alltid kunne stille spørsmålstegn ved TV 2s dekning av Brann, om den er preget av eierforholdet, sier Bøhn.

- Generelt kan jeg si at jeg i internasjonal sammenheng har advart mot eierskap fra media i internasjonale fotballklubber av stort omfang. Men foreløpig kan jeg ikke se at et TV 2-oppkjøp i Brann er av et så stort omfang at vi behøver å være spesielt vare på det, sier fotballpresident Per Ravn Omdal.

Han legger til at han håper at kravene til nyhetsformidling og integritet kan bli håndtert nøytralt av begge parter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!