TV 2: Ingen spor etter Kristiansen i den nye etterforskningen

Politiet er ferdig med de tekniske undersøkelsene i Baneheia-saken, og det er ikke påvist DNA etter Viggo Kristiansen, etter det TV 2 og NTB forstår.

LØSLATT: Viggo Kristiansen ble hentet av sin far Terje Kristiansen da han tidligere i fjor ble løslatt fra Ila fengsel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LØSLATT: Viggo Kristiansen ble hentet av sin far Terje Kristiansen da han tidligere i fjor ble løslatt fra Ila fengsel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge TV 2 blir undersøkelsene avsluttet etter at politi og påtalemyndighet fikk beskjed fra laboratoriet i Sveits om at de siste DNA-sporene ikke lot seg analysere.

Kilder opplyser også til Dagbladet at DNA-undersøkelsene i forbindelse med den nye etterforskningen nå er ferdige.

Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin sier til NTB at det ikke er påvist DNA fra hans klient.

- Det er ikke påvist DNA fra Viggo Kristiansen, som jeg kjenner til, skriver han i en SMS.

Overfor TV 2 uttaler Viggo Kristiansen følgende:

- Jeg er overhodet ikke overrasket over dette resultatet, sier Kristiansen.

Under etterforskningen av dobbeltdrapssaken på Baneheia tidlig på 2000-tallet ble det samlet inn en rekke biologiske spor på åstedet og fra ofrene. Noe av det har aldri blitt analysert. I mars det ble kjent at Oslo-politiet hadde sendt DNA-prøvene til et laboratorium i Sveits, som har blitt beskrevet som banebrytende innen DNA-testing.

TV 2 har vært i kontakt med statsadvokaten, som ikke ønsker å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer