TV 2 irriterer politikerne

TV 2s programutvalg irriterer politikerne. Før kanalen oppfyller konsesjonsvilkårene bedre, bør den ikke få løfter om fornyet konsesjon, mener politikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- TV 2 kan ikke automatisk regne med fornyet konsesjon. Kanalen tøyer hele tiden grensene i forhold til vilkårene. Den må vise bedring i programutvalget før konsesjonen fornyes, sier generalsekretær i Senterpartiet, Per Olaf Lundteigen, til NTB.

Han mener TV 2 som bedrift vet at reglene må følges.

- Det er en lukrativ bransje. Det er ingen grunn til at staten skal være en «snill onkel» overfor TV 2, sier Lundteigen.

«Drastisk grep»

Kulturpolitisk talsmann i Kristelig Folkeparti, Ola T. Lånke er av samme oppfatning.

- Det vil være et drastisk grep å frata TV 2 konsesjonen. De har ennå tid til å rette opp programtilbudet i forhold til kritikken som er kommet. Kanalen er gradvis blitt mer kommersialisert. Ting taler for at vi bør la tiden gå før konsesjonen fornyes, sier Lånke.

Stortingets familie-, kultur- og administrasjonskomité skal i oktober besøke TV 2 hovedsete i Bergen. Lånke mener besøket vil være en naturlig anledning til å ta opp ankepunktene mot TV 2 sendeprofil direkte med ledelsen.

- Det kan også være behov for en mediepolitisk redegjørelse i Stortinget til høsten der både TV 2s og NRKs virksomhet drøftes, sier Lånke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer