Fengslet i utlandet:

TV 2-journalist Kadafi Zaman arrestert i Pakistan

Har blitt besøkt av familiemedlemmer i fengselet.

PÅGREPET: TV 2-reporter Kadafi Zaman er pågrepet i Pakistan. Han ble pågrepet fredag mens han dekket demonstrasjoner nord i landet. Bildet skal være fra cella, der Zaman nå sitter fengslet. Foto: Privat
PÅGREPET: TV 2-reporter Kadafi Zaman er pågrepet i Pakistan. Han ble pågrepet fredag mens han dekket demonstrasjoner nord i landet. Bildet skal være fra cella, der Zaman nå sitter fengslet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte TV 2-journalisten Kadafi Zaman er arrestert i Pakistan. Det bekrefter Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2, overfor Dagbladet.

- Kadafi ble pågrepet av Pakistansk politi litt etter klokka 13.00 i går, rett før han skulle gå live på Nyhetskanalen, sier hun til Dagbladet.

Solbrække forteller at de ikke kjenner årsaken til at Zaman ble pågrepet.

- Vi vet at han ble plassert i en celle sammen med andre personer. Noen i familien hans har vært i fengselet og snakket med ham. Vi vet at han har det tilsynelatende greit etter forholdene, men vi kjenner ikke detaljene, sier hun og understreker:

- Vi gjør nå alt vi kan for å få ham ut av arresten, i samarbeid med UD og den norske ambassaden i Pakistan.

Solbrække forteller at de ikke har snakket direkte med Zaman etter at han ble pågrepet.

- Kadafi er en av våre aller mest rutinerte reportere. Han har sikkerhetskurs, og vet hvordan han skal opptre i urolige områder. Vi har 100 prosent tillit til det, men vi kjenner ikke detaljene i hva som skjedde siden vi ikke har vært i kontakt med ham, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer